У Білій Церкві вшанували пам’ять жертв війни

22 червня у Білій Церкві відбулось покладання квітів з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Цього дня представники міської влади та громадськості зібралися у Парку Слави, аби вшанувати пам’ять жертв війни, що розпочалася 80 років тому між найкривавішими у світі тоталітарними режимами – нацистською Німеччиною та колишнім Радянським Союзом. Друга світова війна на той час уже тривала майже два роки – від 1 вересня 1939 року.

До покладання квітів долучилась 99-річна ветеран Другої світової війни  Марія Мефодіївна Коларж, яка  у складі 56 танкової бригади брала участь у звільненні Києва від німецької окупації.

Міський голова Геннадій Дикий у своїй промові висловив глибоку шану усім, кому довелося пройти через жахи війни та побажав, щоб ці сторінки історії назавжди лишились у минулому.

Сьогодні, потерпаючи від військового вторгнення на Сході країни, ми особливо гостро відчуваємо гіркоту війни та справжню  ціну свободи: кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони та відстоюють мир у нашій державі.

У заході також взяли участь: секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун, заступники міського голови Катерина Возненко, Олег Усенко, Юрій Савчук, радник міського голови Микола Антонюк, депутати Білоцерківської міської ради та старости Білоцерківської міської територіальної громади.

 

У Білій Церкві вшанували пам’ять жертв війни


Опубліковано: 22 червня 2021 року
Поділитися