Табірну зміну лідерів 2019 року урочисто відкрито!

03 червня протягом дня при загальноосвітніх навчальних закладах Білої Церкви відбулося відкриття пришкільних та літніх мовних таборів, які працюватимуть до 21 червня ц.р. Зокрема це Білоцерківські загальноосвітні школи №№ 3, 4, 5, 18, 20, 21, 22, Гімназія № 2, БСШ №1, БСШ №9, БНВО «Перша гімназія», БНВО «Ліцей-МАН», БНВО «Звитяга», БНВО «ЗОШ № 15- ДЮСОК», Білоцерківський колегіум, а також БНВО «Міцва-613». Табори забезпечать відпочинок 1908 дітей як за кошти місцевого бюджету (1498 дітей), так і за батьківські кошти (410 дітей).

У Гімназії №2 цього дня відбулося урочисте відкриття табору «Успішний крок». До дітей м.Біла Церква та гостей нашого міста – дітей з Попаснянського району Луганської області – звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Сподіваюся, вам сподобається відпочинок, ви потоваришуєте, обміняєтеся досвідом, думками, враженнями від нашого міста, знайдете нових друзів і повернетеся до рідного міста з гарними враженнями та позитивними емоціями. Вітаю вас із початком літніх канікул, адже це свято для всіх дітей! Бажаю вам провести літо гарно та насичено, аби було що розповісти друзям! Будьте чемними та завжди слухайтеся дорослих! Завжди будьте усміхненими, життєрадісними і вірте в себе – тоді все у вас вийде, і ви станете успішними громадянами України».

Начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, вітаючи присутніх, наголосив, що під час відпочинку в літніх таборах діти мають змогу насамперед приємно поспілкуватися, також побажав провести час, проявляти ініціативу, лідерські здібності й самим створювати цікаве та змістовне дозвілля.

У табірній зміні лідерів 2019 року «Успішний крок» при Гімназії №2 працюватиме 5 загонів. Діти опановуватимуть нові для себе знання та навички за такими напрямками, як журналістика, волонтерська діяльність, організація дозвілля, екологія, правознавство. Табір активістів надає чудову можливість і відпочити, і цікаво, змістовно провести час та ще й оволодіти основами лідерства, що, безумовно, стане учням у пригоді наступного навчального року. На кожного тут чекають цікаві й потрібні справи, різноманітні конкурси, змагання, у ході яких активісти зможуть перевірити свої організаторські здібності, уміння працювати в команді й у потрібний момент брати відповідальність на себе, планувати конкретні справи та знаходити шляхи їх реалізації.  Тож під час заходу учасники кожного із загонів озвучили свої девізи та презентували свій напрям діяльності, підготувавши творчі виступи. Гучними оплесками вітали також педагогів-організаторів, які працюватимуть з дітьми під час роботи табору.

Варто відмітити, що на підставі меморандуму про співпрацю між управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради Київської області та відділом освіти Попаснянського району Луганської області, з метою налагодження обміну групами дітей з іншими областями України управлінням освіти і науки третій рік поспіль гостинно приймає дітей із прифронтової Попаснянщини. Цьогоріч 25 дітей Попаснянського району відпочиватимуть у пришкільному таборі для лідерів учнівського самоврядування «Успішний крок» при Гімназії №2.

Пришкільні табори на базі шкіл № 3, 4, 5, 21, 22, БНВО «ЗОШ №15 – ДЮСОК» працюватимуть для учнів 1-5 класів. У першу чергу, до відпочинку в цих таборах залучені діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти із багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, батьки яких є учасниками АТО (ООС), діти, які опинилися в складних життєвих обставинах, діти, які були переміщені з тимчасово окупованої території України.

Для юних спортсменів працюватиме спортивний табір на базі БЗШ №18, ДЮСШ №1 та ДЮСШ №2.

Юні науковці, члени Малої академії наук, відпочиватимуть у літній інтелектуальній школі на базі БНВО «Ліцей-МАН».

У БНВО «Звитяга» буде працювати військово-спортивний табір.

Літні мовні табори з вивчення англійської мови будуть працювати на базі БСШ №9, БВНО «Перша Білоцерківська гімназія», БЗШ №20 та Білоцерківського колегіуму.

На базі БСШ №1 з поглибленим вивчення слов’янських мов працюватиме літній мовний табір з вивчення польської та болгарської мов.

Тож гарного та змістовного відпочинку всім школярам!

 

У заході взяли участь: заступник міського голови Катерина Литвиненко, представники громадськості, освітяни, журналісти місцевих ЗМІ.

Табірну зміну лідерів 2019 року урочисто відкрито!


Опубліковано: 04 червня 2019 року
Поділитися