Святий Миколай іде у гості

Напередодні Дня святого Миколая, віддаючи данину добрій багаторічні традиції, Білоцерківський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді провів акцію «Святий Миколай іде у гості» для дітей з інвалідністю. Казкові персонажі в яскравих костюмах завітали в домівки дітей, які, зважаючи на особливі потреби, не мають можливості самостійно долучитися до дитячих свят, що заплановані в місті.

Упродовж двох днів кожна оселя зустрічала «святковий десант» дзвінким дитячим сміхом та вдячними посмішками їх батьків, адже для дітей з обмеженою мобільністю такі зустрічі є чи не єдиною можливість взяти участь у святкових розвагах та отримати змогу продемонструвати власні таланти. Дітлахи із задоволенням спілкувалися з Дідом Морозом та Снігуронькою, в ролі яких дебютували волонтери Білоцерківської міської організації Товариства Червоного Хреста України та фахівці Центру. Маленькі господарі співали гостям пісні та декламували віршики, демонстрували свої малюнки, розповідали про власні здобутки та мрії, фотографувалися і запрошували завітати і в наступному році. Звісно, не обійшлося без сюрпризів. 50 новорічних подарунків від Міського голови отримали діти з особливими потребами і їх братики та сестрички.

Акція «Святий Миколай іде у гості» не єдина складова роботи Центру з сім'ями, яких торкнулася проблема особливих потреб дітей та молоді. Більше двадцяти років при Білоцерківському міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за фінансової підтримки Благодійної організації «Божі приховані скарби» діє Клуб спілкування «ВОЛДІС», який об'єднав молодих людей, котрі, через особливі потреби, більшу частину свого часу змушені проводити наодинці вдома. Для них клуб «ВОЛДІС» став хорошою можливістю подорожувати, відвідувати культурно-розважальні заходи, зустрічатися з цікавими людьми, приймати участь в майстер-класах та просто спілкуватися.

Святий Миколай іде у гості


Опубліковано: 20 грудня 2018 року
Поділитися