STOP! Насильству щодо дітей! Відверта розмова на замовчувану тему

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження, булінг. Прояви насильства порушують права людини і ми можемо й повинні зупинити його. 

Саме тому щорічно, в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

17 грудняу КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів»відбувсяфорум «STOP!Насильству щодо дітей! Відверта розмова на замовчувану тему»,під час якого відбулася церемонія нагородження переможців акції «16 днів проти насильства».

Захід відбувся в межахпроєкту «Захист прав дітей: АРТ-технології надихають» за підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Києві.

Делегації територіальних громад Київщини, поліціянти, юристи, педагоги, відомі діячі та науковцізібралися разом з метою обміну досвідом та напрацюваннями в експертному середовищі щодо попередження сексуального насильства та сексуальної експлуатації дітей.

Роботу форуму відкрила інтерактивна студія для учнів та студентів «Наважся! Довірся! Розкажи!»у виконанні Гендерного інтерактивного театру Школи Рівних Можливостей (режисерка  – Яніна Нємая, постановниця – Аліна Малиновська).

З вітальним словом до учасників форуму звернулися:

  • Тетяна ТАРАСОВА, кандидатка педагогічних наук Інституту проблем виховання НАПНУ, членкиня Правління Національної Ради Жінок України, голова комісії з питань освіти і виховання;
  • Наталія БЕНДЕРЕЦЬ, кандидатка педагогічних наук, в.о. ректора КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів»;
  • Ірина КОНЧЕНКОВА, виконавча директорка ГО«Міжнародна Школа Рівних Можливостей»співорганізаторкапроєкту-конкурсу «16 днів протигендерного насильства», експертка з питаньзапобігання та протидії різним формам насильства;
  • Олена ТРАЙДАКАЛО, головна спеціалістка відділугуманітарного розвитку Фастівської районноїдержавної адміністрації.

Наталія Миколаївна поінформувала учасників заходу про підготовку педагогічних працівників Київщини з питань подолання насильства у сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

У діалоговій платформі  «Дієві практики: обмін досвідом та напрацюваннями в експертному середовищі щодо попередження сексуального насильства та сексуальної експлуатації дітей» взяли участь:

  • РусланГОРЧИНСЬКИЙ, тренер-експерт ГО «Міжнароднашкола рівних можливостей», спеціаліст Київського міського центру соціальних служб, майстер соціальної роботи, тренер з програм профілактики насильства, планування сім‘ї та відповідального батьківства;
  • Яніна НЄМАЯ, членкиня Європейської асоціації психологів-сексологів, тренерка-експертка Громадської організації «Міжнародна школа рівних можливостей»;
  • Оксана ТКАЧЕКО, юристка, експертка з правових питань;
  • Надія СИТНИК, капітан поліції, старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у м. Києві Департаменту патрульної поліції;
  • Лілія ГУК, експертка з питань запобігання та протидії різним формам насильства;
  • Валентина ХАЛЮК,директоркаВеприцького закладузагальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Фастівськоїміської ради;
  • Анастасія ЦИБРОВСЬКА,лікарка-психологиняБілоцерківського міського Центру СНІДу, тренерка зістатевого виховання;
  • Тетяна ТАРАСОВА, кандидатка педагогічних наук Інституту проблем виховання НАПНУ, членкиня Правління Національної Ради Жінок України, голова комісії з питань освіти і виховання.

По завершенню обговорення учасники форуму підбили підсумки та визначили пріоритетні напрями діяльності щодо попередження сексуального насильства та сексуальної експлуатації дітей.

STOP! Насильствущодо дітей! Відверта розмова на замовчувану тему


Опубліковано: 17 грудня 2021 року
Поділитися