Штабне тренування на тему подолання надзвичайних ситуацій під час опалювального сезону

25 вересня відбулося штабне тренування на тему: «Дії керівного складу і сил цивільного захисту міста у разі виникнення надзвичайної ситуації внаслідок пошкодження труби магістральної мережі теплопостачання «ТЕЦ-місто». Захід провів керівник штабного тренування  - керівник цивільного захисту міський голова Геннадій Дикий, спільно із заступником керівника штабного тренування – заступником міського голови, в.о. першого заступника голови комісії виконкому міської ради з питань ТЕБ і НС Анатолієм Кравцем та начальником управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Петром Франчуком.

Геннадій Дикий на початку заходу наголосив на важливості даного навчання, навів конкретні приклади, коли саме завдяки злагодженим діям міської влади та відповідних служб міста вдалося подолати ситуації надзвичайного характеру. Також відмітив, що з початком опалювального сезону актуальним є стан труби ТЕЦ-місто, яка забезпечує  теплопостачання масиву Леваневського, де проживає близько 60 тис. білоцерківців.

«З роками стан трубопроводу ТЕЦ-місто, на жаль, не покращується. Нещодавно були проведені гідравлічні випробування, але це не убезпечує від виникнення надзвичайних ситуацій під час опалювального сезону. Маємо відповідально поставитися до цього питання, адже йдеться про теплопостачання не лише закладів соціальної інфраструктури, а насамперед житлового фонду одного з найбільших мікрорайонів міста. У разі виникнення надзвичайної ситуації маємо спрацювати злагоджено, аби білоцерківці не відчули жодних незручностей», – наголосив міський голова Геннадій Дикий.

Під час штабного тренування було напрацьовано порядок спільних дій органів управління і сил цивільного захисту у разі виникнення аварійної ситуації, надзвичайної техногенного характеру при низькій температурі повітря, окреслено порядок дій задля  відновлення теплопостачання; вдосконалено практичні навики керівного складу органів управління, спеціалізованих служб цивільного захисту, керівників об’єктів життєзабезпечення та суб’єктів господарювання міста при оцінці обставин, що склалися; уточнено наявність та розміри матеріального резерву у спеціалізованих службах цивільного захисту, на підприємствах життєзабезпечення та об’єктах господарювання міста тощо.

У штабному тренуванні взяли участь керівники комунальних підприємств та структурних підрозділів Білоцерківської міської ради, спеціалізованих служб цивільного захисту міста, представники правоохоронних органів, аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Київській області, Білоцерківського міського центру лабораторних досліджень МОЗ України, закладів освіти, підприємств життєзабезпечення міста та ін.

Штабне тренування на тему подолання надзвичайних ситуацій під час опалювального сезону


Опубліковано: 25 вересня 2019 року
Поділитися