Щоб розпочати стабільний опалювальний сезон

Щоб розпочати стабільний опалювальний сезон

 

08 вересня в Києві відбулося засідання правління Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міста України».

Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий входить до складу правління Асоціації разом із 42 головами громад України.

Цього дня серед низки різних питань постало найважливіше для кожного українського міста питання - питання початку опалювального сезону.

Проблемою є високі ціни на газ для теплопостачальних підприємств, бюджетних установ, об’єктів соціальної сфери, що ставить під сумнів нормальну життєдіяльність міст.

Члени правління обговорили та розглянули шляхи і механізми забезпечення опалювального сезону в нових умовах взаємодії  НАК «Нафтогаз України».

Білій Церкві необхідно близько 240 млн грн на покриття різниці в тарифах для стабільного проходження опалювального сезону. Це означає, що ми маємо використати кошти бюджету розвитку, припинивши фінансування всіх інших об’єктів.

Така проблема виникла у більшості міст, тому Асоціацією підготовано відповідне звернення до центральних органів влади з конкретними пропозиціями щодо вирішення ситуацій̈, яка склалася.

Цими днями підніматимуться ці питання й на засіданні в Міністерстві розвитку громад та територій України.

Безперебійне теплопостачання  - завдання номер один!

 

Детальна інформація на сайті Асоціації міст України за посиланням: https://auc.org.ua/novyna/amu-zvernulasya-do-prezydenta-uryadu-ta-parlamentu-shchodo-zabezpechennya-pochatku-ta

 


Опубліковано: 09 вересня 2021 року
Поділитися