Шахи - об'єднують

Шахи- це настільна гра, яку полюбляють велика кількість людей різних країн світу. Вони популярні  серед дітей та дорослих, адже розвивають уяву, навчають логічного мислення й витримки, тренують пам'ять, спостережливість і терпіння.

У Білій Церкві також є прихильники цієї гри і, нещодавно, в шахово-шашковому клубі ДЮСШ «Юність» вперше відбувся сімейний шаховий турнір «Шахи об'єднують».

 

На старт змагань вийшло 10 команд у складі яких грали вихованці ДЮСШ та їх батьки. П’ять турів різні покоління шахістів змагались між собою, отримували позитивні емоції та знаходились поруч.

 

За підсумками змагань трійка призерів розподілилась таким чином:

  • 3 місце здобули: Анастасія Борутя, Дмитро Борутя;

  • 2 місце у Тараса Яремчука та Сергія Яремчука;

  • 1 місце вибороли Олександр Башевник та Петро Башевник.

 

Вітаємо призерів та переможців сімейного шахового турніру « Шахи об'єднують»!

Вперед до вершин шахового Олімпу!

 

Якщо юнаки та дівчата нашої громади мають бажання навчитися цій грі – на них чекають у відділенні шахів комунального закладу Білоцерківської міської ради дитячо-юнацької спортивної школи «Юність». 

 

Адреса шахово-шашкового клубу ДЮСШ «Юність»: м.Біла Церква вул. Олеся Гончара,11. Заняття проводять досвідчені тренери-викладачі у будні дні з 14.00 до 19.30, у суботу - неділю з 10.00 до 16.00.

Телефон для довідок – (097) 342 61 31.

 

Інформація до відома про користь шахів :

 

-Покращує когнітивні здібності: Дослідження, проведене Гамбурзьким університетом, показало, що гра в шахи може покращити когнітивні здібності, такі як пам'ять, концентрація та вміння вирішувати проблеми.

 

-Підвищує креативність: Дослідження, опубліковане в Creativity Research Journal, показало, що гра в шахи може підвищити креативність, стимулюючи праву сторону мозку.

 

-Покращує академічну успішність: Дослідження, проведене Техаським університетом, показало, що студенти, які грали в шахи, показали значне поліпшення академічної успішності, особливо в математиці і читанні.

 

-Зменшує тривожність і депресію: Дослідження, опубліковане в Journal of Health Psychology, показало, що гра в шахи може зменшити симптоми тривоги і депресії.

 

-Покращує соціальні навички: Дослідження, проведене Університетом Іллінойсу, показало, що гра в шахи може покращити соціальні навички, такі як комунікація, робота в команді та спортивна майстерність.

 

-Загалом, гра в шахи має багато переваг як для дітей, так і для дорослих, починаючи від покращення когнітивних здібностей і закінчуючи зниженням тривожності та депресії.

 

Шахи - об'єднують


Опубліковано: 17 травня 2023 року
Поділитися