Лунає українська пісня, наближаючи нашу перемогу!

Масштабна та видовищна мистецька подія відбулася у Білій Церкві 19 травня. У Будинку органної та камерної музики зібралося 43 творчі колективи, аби взяти участь у відкритому фестивалі вокально хорового мистецтва «Білоцерківська тоніка». Захід організовано  управлінням культури і туризму Білоцерківської міської ради.

Відкриваючи фестиваль, заступник міського голови Катерина Возненко привітала всіх із музичним святом та наголосила, що чотири роки поспіль не було можливості проводити фестиваль, сьогодні його відновлено і це є дуже важливим, адже розвивати свою творчість  мають потребу як дорослі, так і діти.

14 дитячих та 29 дорослих вокальних і хорових колективів представляли Білоцерківські школи мистецтв, клуби і бібліотеки Білоцерківської міської територіальної громади, центр позашкільної освіти Соняшник, Національний аграрний університет, територіальний центр надання соціальних послуг ім. Петера Новотні, молодіжний хор Олексія Юзефовича. Також до нас завітали гості з Узинської територіальної громади, Бучанського району, Сквири та Рокитно.

У Будинку органної та камерної музики сьогодні лунало 84 пісні: українські народні та українських авторів. Всі учасники заходу отримали дипломи та кубки за участь у фестивалі.

Пісня споконвіків була для українського народу невід’ємною частиною буття. Чи то посівна, чи то жнива, чи то народження дитини, чи то утрата рідного, на всі свята і під час війни. Українці оспівували все, що було на серці, у піснях виливаючи душу, свою надію, віру, любов.

Тож, нехай в такий складний для нашої країни час, лунає українська пісня, наближаючи нашу перемогу!

 

 

 

 

 

 

Лунає українська пісня, наближаючи нашу перемогу!


Опубліковано: 19 травня 2023 року
Поділитися