Розпочався ІІ Міжнародний симпозіум скульптури!

З 31 серпня по 18 вересня у місті Біла Церква відбуватиметься II Міжнародний Cимпозіум Cкульптури | Synergy. Bila Tserkva 2021.

Тож у перший день відбулася пресконференція із міським головою Геннадієм Диким та учасниками симпозіуму.

Міський голова зазначив, що така колекція скульптур унікальна в Україні і дійсно важливо створювати умови для розвитку сучасного мистецтва.

Під час заходу представники місцевих ЗМІ мали можливість задати питання скульпторам та кураторам проєкту (Анна Лєдєнєва-Прахова та  Валерія Голоскокова). Гості міста розповіли про перші враження про Білу Церкву, очікування від участі у проєкті та історію того, що стало поштовхом до участі.

Цього року участь у симпозіумі візьмуть шість митців з різних країн світу: Ілкер Ярдімчі (Туреччина), Джером і Рокі Саймонс (Нідерланди), Сонгюль Гіргін (Туреччина), Недім Хадзіахметович (Сербія) та Людмила Мисько (Україна). Вони протягом двох з половиною тижнів працюватимуть на відкритому міському майданчику. За час проведення Симпозіуму буде створено п'ять (5) скульптур з металу. 

По завершенню арт-об'єкти будуть встановлені на реконструйованій частині бульвару, що веде до дендропарку Олександрія, і поповнять колекцію Бульвару Сучасної Скульптури, започатковану у 2019 році.

У період проведення Симпозіуму проходитиме освітня програма, що включатиме зустрічі зі скульпторами. Митці розкажуть про географію та філософію своїх робіт, поділяться цікавими фактами з мистецького життя. 

Інформаційний центр Симпозіуму і місце проведення освітньої програми буде розташовуватися в Молодіжному Центрі за адресою: Бульвар Михайла Грушевського, 6, Біла Церква.

Проєкт реалізується за підтримки міського голови Геннадія Дикого та Білоцерківської міської ради, місцевих громадських організацій та бізнесу.

Розпочався ІІ Міжнародний симпозіум скульптури!


Опубліковано: 31 серпня 2021 року
Поділитися