Робочий візит голови КОВА до лікарні №1

17 червня у Білій Церкві з робочим візитом перебував голова Київської ОВА Руслан Кравченко, який відвідав КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №1».

Разом з головою КОВА лікарню оглянули його заступники Леся Карнаух, Дмитро Кучеря, директор департаменту охорони здоров’я КОВА Любов Крикливець. З боку місцевої влади були присутні: секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб та заступник міського голови Юрій Савчук.

У ході візиту керівник лікарняної установи Анатолій Рогов ознайомив як працює заклад, детально охарактеризувавши напрямки відділень та яким медичним обладнанням вони забезпечені.

Протягом 120 років міська лікарня №1 надає медичну допомогу мешканцям міста та прилеглих районів. У лікарні насьогодні функціонує поліклінічне відділення для дорослого та дитячого населення, а також 10 стаціонарних відділень: гастроентерологічне, пульмонологічне, неврологічне, інтерверційної кардіології, кардіологічне, гематологічне, отоларингологічне, офтальмологічне, загальної хірургії, щелепно-лицьової хірургії та відділення АІТ.

Медичні послуги надають 110 лікарів, майже 200 осіб середнього та 128 молодшого медичного персоналу та більше 90 інших спеціалістів.

 

Під час візиту особливу увагу було приділено інфарктному відділенню, яке працює на базі Білоцерківської міської лікарні №1», у яке наприкінці минулого року за кошти місцевого бюджету було придбано сучасний потужний ангіограф. Анатолій Рогов детально ознайомив як функціонуватиме обладнання, які можливості матимуть лікарі для лікування серцевих захворювань. Наголосив, що завдяки цьому потужному високотехнологічному обладнанню  пацієнти з гострим інфарктом міокарда зможуть отримувати послугу у Білій Церкві, а не направлятимуться до м.Київ та не втрачатимуть цінного часу на лікування.

 

Присутні також мали можливість оглянути кабінети, де надаються реабілітаційні послуги.

 

«Сьогодні ми провели огляд як організована робота у міській лікарні, як працює нове обладнання, яке було закуплено для неї за місцеві кошти та передано від Міністерство охорони здоров’я України, - зазначив Руслан Кравченко. - Ми оглянули й як функціонує реабілітаційний центр, як облаштовані його палати. Такі центри мають бути створені при кожній лікарні. Стало зрозуміло, що реабілітаційного напрямку, наразі, не вистачає для цього потрібне обладнання. Київська ОВА також буде долучатися до цього процесу. У нас є домовленість, що місцева влада виділить кошти на ремонт приміщення, а обласна адміністрація - на обладнання, яке необхідно ще придбати для реабілітації наших героїв. Вже сьогодні ми маємо працювати разом у цьому напрямку. Крім того, ми будемо перевіряти як витрачаються кошти. У нас функціонує робоча група «Прозорість та підзвітність», яка проводить комплексну роботу щодо закупівель та перевірки витрат коштів кожної громади та Київської ОВА».

Присутні також перевірили як працює місцева Військово-лікарська комісія у штаті лікарні №1.

Для її функціонування у лютому – березні ц.р. проведено капітальний ремонт 3-го поверху поліклінічного корпусу закладу та придбано обладнання на загальну суму 7767010 грн.

За місяць ВЛК оглядає більше 1000 військово-зобов’язаних.

 

Робочий візит голови КОВА до лікарні №1


Опубліковано: 18 червня 2024 року
Поділитися