Ремонт укриття у школі №9 здійснили за кошти іспанських благодійників 

Білоцерківська громада вдячна всім друзям, хто допомагає та підтримує нас у цей непростий час. Неодноразово до Білої Церкви приїжджали та надавали допомогу меценати з Іспанії. 
16 квітня до нас з черговим візитом завітав іспанський ресторатор та меценат Андрес Торрес.
 

Ще у 2022 році пан Андрес передавав для потреб наших військовослужбовців автотехніку, ліки, обладнання. Перебуваючи у Білій Церкві восени 2022 року Андрес Торрес потрапив до Білоцерківського ліцею іноземних мов-гімназії № 9 побачив, що цей заклад не мав укриття, де б могли перебувати учні під час повітряних тривог. 

Меценат прийняв рішення та пообіцяв надати кошти для проведення необхідних робіт. Завдяки небайдужим іспанцям було зібрано  65 тис. євро, за які протягом трьох місяців було проведено ремонт сховища.  

Директор Білоцерківського ліцею іноземних мов-гімназії № 9 Олена Ткач: «Коли почалася повномасштабна війна, дуже маленька кількість дітей мала можливість навчатися очно на базі іншої школи, бо у нашій не було укриття. Решта навчалися дистанційно. Зрозуміло, що це було дуже некомфортно. І коли до нас  вперше завітав меценат,  у мене не було впевненості, що він візьметься за цю надважку справу, адже тут був підвал, без входу, завалений будівельним сміттям та непотребом. Щоб понизити підлогу, розчистити все і створити необхідний безпечний простір – потрібні були великі кошти. Ми це розуміли. Тому, отримавши за декілька місяців звістку, що Андрес береться за нашу справу, ми були неймовірно раді. Отож за декілька місяців ми провели всі роботи і з січня 2023 року наші діти мають можливість навчатися очно щодня. Наразі ми маємо вже два сховища. Одне - відремонтовано за кошти іспанських друзів, має площу 569 м кв. Друге сховище (220 м кв)  відремонтовано за рахунок бюджетних коштів. Тож всі 960 учнів гімназії можуть, у разі потреби, навчатися в укриттях».

Благодійник Андрес Торрес зауважив, що протягом багатьох років він був журналістом, побував у багатьох гарячих точках світу і добре бачив, що під час війни люди потребують допомоги. Відтак, він об’єднав небайдужих громадян Іспанії, і допомагає людям різних країн. Коли розпочалася війна в Україні він прийняв рішення допомагати й нам.  Зазвичай Андрес презентує свій проєкт благодійниками, які донатять кошти, а потім вони всі разом приймають рішення щодо його подальшої підтримки.

  «Після деокупації Київщини я був у Бородянці, Ірпені, Бучі, інших містах області, також ми допомагаємо Херсону та іншим містам, є план у поїхати до Харкова. Ми обрали також і Білу Церкву, оскільки побачили, що тут дієві люди. Ви - у єдності, готові працювати, маєте бажання і мотивацію робити необхідне для людей, особливо для дітей», - зазначив пан Андрес.    

    Сьогодні Андрес Торрес на власні очі побачив, який вигляд зараз має сховище. 
Щирі слова подяки та вітання іспанською звучали на адресу шанованого гостя та всього іспанського народу від учнів школи. 

Слова подяки висловили секретар міської ради Володимир Вовкотруб, начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик. Вони вручили гостю подяки та наголосили, що діти - це майбутнє будь -якого народу, тому така допомога є особливо цінною.  

Крім допомоги в ремонті сховища іспанський меценат також профінансував видавництво підручників для вивчення іспанської мови, якими користуються учні Білоцерківського ліцею іноземних мов-гімназії №9.  

Ця гуманітарна місія стала можливою завдяки активному сприянню білоцерківського волонтера, підполковника запасу ЗСУ Олександра Островерха та родини Маршалок.
Наша громада дякує іспанським благодійникам!


 

Ремонт укриття у школі №9 здійснили за кошти іспанських благодійників 


Опубліковано: 16 квітня 2024 року
Поділитися