Обговорено норми надання послуг з вивезення побутових відходів на наступні п’ять років

23 грудня відбулося громадське обговорення проєкту регуляторного акту -  рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2027 роки». Провів засідання заступник міського голови Анатолій Кравець.

Даний проєкт регуляторного акту розроблено відповідно до пункту 16 пункту «а» статті 30 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 року №1070, Правил  визначення норм надання послуг з вивезення  побутових відходів, затверджених наказом Міністерства з питань  житлово-комунального господарства України від 30 липня 2010року №259.

  У ході засідання заступник міського голови Анатолій Кравець зазначив, що відповідно до чинного законодавства України норми надання послуг з вивезення побутових відходів переглядаються один раз на п’ять років. Діючі наразі норми були затверджені рішенням виконавчого комітету  Білоцерківської міської ради №445 від 28.11.2017 року  (зі змінами). Тому, орган місцевого самоврядування має у цьому році провести відповідну процедуру. Норми надають можливість цивілізовано здійснювати процес поводження з побутовими  відходами в громаді, обраховувати об’єми побутових відходів, які утворюються і обліковувати об’єм послуг, які надаються виконавцем.

Нові норми розроблені  Державним підприємством  «Науково-дослідний  та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства».

Даний проєкт регуляторного акту пройшов усі необхідні процедури  і підготовки згідно із чинним закододавством, його було внесено до Плану діяльності  виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022рік; оприлюднено на сайті, місцевій газеті та ін.

За час, який пройшов з моменту оприлюднення до моменту засідання «круглого столу», зауважень, пропозицій  та доповнень до даного проєкту регуляторного акту не надходило.

Під час засідання «круглого столу» присутні також обговорили подальшу роботу підприємства-надавача даної послуги щодо розвитку підприємства та заходи, які заплановано провести в найближчій перспективі. Відмітили, необхідність продовження роботи з населенням щодо розрахунків за отриману послугу з вивезення побутових відходів (наразі заборгованість населення перед підприємством становить 6,5 млн грн)  та ін.

Тож, за підсумком обговорення, присутні одноголосно прийняли рішення винести проєкт регуляторного акту - рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2027 роки» на розгляд виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

Проєкт рішення та аналіз регуляторного впливу зазначеного регуляторного акту оприлюднені в мережі інтернет на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів за електронною адресою: https://bc-rada.gov.ua/node/13970 30 листопада 2022 року.

 

Обговорено норми надання послуг з вивезення побутових відходів на наступні п’ять років


Опубліковано: 23 грудня 2022 року
Поділитися