Обговорення містобудівної документації – розроблення детального плану території, обмеженої автошляхом Р-17

22 червня у Білій Церкві відбулося  громадське обговорення містобудівної  документації – розроблення детального плану території, обмеженої автошляхом Р-17, територією садової забудови та землями лісогосподарського призначення в межах Білоцерківської міської територіальної громади Київської області. На заході також було обговорено Звіт про стратегічну екологічну оцінку даної містобудівної документації.

Повідомлення щодо проведення заходу та нормативні документи, згідно яких проводиться розробка детального плану було оприлюднено за посиланням: https://bc-rada.gov.ua/node/14407.

На обговореннях були присутні депутат міської ради, член постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища Максим Коноплястий, заступник міського голови Олег Усенко, члени містобудівної ради, архітектори, представники громадськості, представники  розробника містобудівної документації та журналісти місцевих ЗМІ.

Варто зауважити, що зазначена територія це існуюче садове товариство «Кринички», має площу 18,39 га, знаходиться в південній частині Білоцерківської міської територіальної громади, в напрямку руху до села Мала Вільшанка, найближчий населений пункт до даної території – місто Біла Церква.

Структура ділянки вже визначена на 80%, тобто розподілена за громадянами і має свої забудовані об’єкти. Решта території знаходиться у комунальній власності. Наразі вона має статус садового товариства, тобто громадяни мають там земельні ділянки, які використовуються для садівництва та городництва. Проте, члени садового товариства, які мають там ділянки звернулися  до міської влади аби змінити її функціональне призначення – визначити  такою, аби мати можливість забудовувати та приватизовувати ділянки. На звернення громадськості та діючи відповідно до чинного законодавства, Управління містобудування та архітектури БМР замовило виготовлення  містобудівної документації – «Розроблення детального плану території, обмеженої автошляхом Р-17, територією садової забудови та землями лісогосподарського призначення в межах Білоцерківської міської територіальної громади Київської області». Розробником містобудівної документації є  товариство з обмеженою відповідальністю «ІНСТИТУТ ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ПЛАНУВАННЯ» (м.Київ).

Відповідно до чинного законодавства,  з метою одержання та врахування пропозицій і зауважень громадськості управлінням містобудування та архітектури міської ради організовано  громадські обговорення даної  містобудівної документації.

Зауваження та пропозиції приймаються з 09 червня 2023  року до 10 липня  2023  року.

Відкриваючи  захід т.в.о. начальника управління містобудування та архітектури міської ради Вікторія Пархоменко зауважила, що з початку  оголошення громадських обговорень  надійшло 13 звернень від громадян. Всі звернення, які надійдуть протягом  даного періоду  будуть зареєстровані, розглянуті  та враховані в містобудівній документації  відповідно до норм законодавства.

Під час заходу  доповідач, представник розробника, провідний архітектор ТОВ «Інститут територіального планування» Оксана Гороховська , детально ознайомила  присутніх з містобудівною  документацією – розробленим детальним планом території.

Доповідачка окреслила перспективний  план території,   розташування об’єктів, враховуючи вже існуючу та перспективну забудову. Зупинилася на можливому функціональному призначенні окремих частин земельної ділянки, тобто де мають бути розміщені будівлі громадського призначення (торгове приміщення та  дошкільний навчальний заклад  короткострокового перебування дітей);  визначила території спеціального призначення де розташовуватимуться трансформаторна підстанція, очисні споруди та ін.;  визначила схеми інженерного забезпечення ( електро, водо, газопостачання, водовідведення).

 Оксана Гороховська зупинилася на перспективах  облаштування зеленої зони, окреслила червоні лінії ділянки, загальні транспортні мережі та під’їзди до ділянок та інші позиції, які б дозволили створити зручну та комфортну, із врахуванням існуючих реалій та ДБНів, зону для проживання громадян.

Присутні задали доповідачці чимало запитань та надали пропозиції щодо удосконалення розробленого проєкту, враховуючи норми законодавства. Зупинилися на питаннях  розміщення інженерних мереж, безпеки руху транспорту, облаштування зони паркування автотранспорту,  забезпечення інженерно-технічного та цивільного захисту жителів, будівництва захисних споруд та укриттів (передбачається проживання на даній ділянці до 450 осіб).  Акцентували увагу і на питанні узгодження із власниками ділянок моменту щодо будування червоних ліній загальної площі.

Крім того, присутні внесли пропозиції передбачити дощоприймальні колодязі та реконструкцію існуючих  об’єктів, які забезпечуватимуть надання комунальних послуг у залежності від необхідних потужностей, вивезення побутових відходів тощо.

Підводячи підсумки т.в.о.начальника управління містобудування та архітектури міської ради Вікторія Пархоменко зазначила, що протокол громадського обговорення з  пропозиціями і зауваженнями  буде оприлюднено на сайті Білоцерківської міської ради.

По завершенню прийому пропозицій, розробник  має врахувати всі зауваження та внести до детального плану території відповідно до норм діючого законодавства

Обговорення містобудівної документації – розроблення детального плану території, обмеженої автошляхом Р-17


Опубліковано: 23 червня 2023 року
Поділитися