Налагодження партнерства між муніципалітетами Білої Церкви та Люнебурга триває

У Білоцерківській громаді продовжується системна робота щодо налагодження комунікації з міжнародними партнерами.

Партнерство з деякими європейськими містами триває вже не одне десятиріччя. Зокрема, сНімецькі благодійники багато років у співпраці з надають гуманітарну допомогу малозахищеним категоріям громадян, внутрішньо переміщеним особам, приймали на оздоровлення та відпочинок наших діток.

Знаходиться організація «Хоф Шлютер» у м.Люнебург. Представники муніципалітету Люнебургу разом з благодійниками неодноразово відвідували Білу Церкву.

На знак подяки та продовження партнерства було вирішено закріпити багаторічну співпрацю між містами офіційною Угодою. І вже у березні цього року рада Ганзейського міста Люнебург на своєму засіданні прийняла рішення про надання згоди на солідарне партнерство міста з Білоцерківською громадою. Партнерство передбачає різні проєкти в галузях освіти, економіки та культури.

4 жовтня міський голова Геннадій Дикий провів онлайн зустріч з мером міста Люнебург Клаудією Каліш. Це було перше офіційне знайомство, в ході якого обговорили подальшу співпрацю та подальші кроки щодо затвердження офіційного партнерства.

Разом з пані Клаудією у розмові брали участь представники муніципалітету Люнебургу, які опікуються  питаннями  соціального напрямку, культури та молодіжної політики.  Білоцерківську громаду також представляли заступник міського голови Василь Морський та представники управління економічного розвитку.

Зокрема, міський голова поінформував про місто, сучасний стан розвитку економічної та соціальної сфери, заходи, які вживаються у громаді для забезпечення безпеки жителів громади та внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають у нас.

Представники Люнебургу, в свою чергу, розповіли про своє місто та цікавилися як  налагоджена життєдіяльність Білоцерківської громади в умовах воєнного стану та при постійних повітряних атаках ворога.                                                                                                     

У ході бесіди сторони також  обговорювали питання умов навчання дітей, облаштування укриттів для учасників навчального процесу та громадян в цілому, роботи щодо забезпечення сталого проходження опалювального осінньо-зимового періоду при можливих блекаутах тощо.

Геннадій Дикий подякував друзям з Люнебурга за всіляку підтримку нашого міста як до війни від Благодійної організацієї «Хоф Шлютер», так і зараз, а також за те, що у тяжкий час Німеччина прийняла тисячі українців, які були вимушені тікати від війни.

 Пані Клаудія Каліш від імені свого міста висловила слова підтримки та зауважила, що німецький народ захоплюється стійкістю і мужністю українців, які стоять на захисті демократії  та європейських цінностей. Наголосила, що Німеччина робитиме все можливе, аби надавати допомогу та підтримувати Україну в нашій боротьбі.

 Сторони домовилися, що офіційне підписання угоди про співпрацю відбудеться незабаром.

Зауважимо, що останнім часом також відбувається тісна співпраця з німецьким містом Брауншвейг та шведським містом Бурос.

 

Для довідки:

 

Люнебург — ганзейське місто в Нижній Саксонії (Німеччина), за 50 км від Гамбурга.

Станом на 01.01.2023 року кількість населення становить 78 989 жителів.

Площа міста: 70,38 км²

Як регіональний центр і економічний двигун північно-східної Нижньої Саксонії, Люнебург має значні переваги від близького розташування з Гамбургом.

Люнебург – місто невеликих відстаней. Багато маршрутів тут можна подолати пішки, на велосипеді чи громадському транспорті. Тому питання мобільності надзвичайно важливе. Формування мобільності майбутнього – це процес від з’єднання велосипедних доріжок, завдяки постійному розширенню системи прокату велосипедів «StadtRAD», до нового центру мобільності на залізничному вокзалі, від електронних зарядних станцій до хорошого місцевого громадського транспорту.

Функції та повноваження місцевого самоврядування здійснюють Рада, адміністративний комітет і міський голова.  Рада Люнебурга складається з 44 членів та мера. Рада обирається кожні п'ять років.

Для Люнебурга, як економічного регіону, характерні підприємства середнього розміру, що забезпечує динамічне зростання та інноваційний розвиток на підприємствах.

Важливу роль в розвитку економічної сфери міста відіграє Агенство Економічного Розвитку Люнебурга. Це компанія, яка допомагає у створенні, заснуванні та розвитку бізнесу в Люнебурзі. Серед основних функцій також допомога державним і приватним інвесторам у плануванні, фінансуванні та реалізації інфраструктурних проектів.

Люнебург відомий своїми покладами солі. Тому у місті з 1983 року працює підприємство  MAGNESIA GmbH, що наразі є міжнародною компанією в сфері мінеральної сировини (магній, кальцій, калій, натрій, цинк, карбонати та інше). MAGNESIA займається постачанням своєї продукції, як сировини для фармацевтичної, косметичної, харчової промисловості. MAGNESIA має річний обсяг продажів близько 19 000 тонн і близько 35 мільйонів євро.

Один із найсучасніших виробничих заводів Coca-Cola в Німеччині та важливий роботодавець у регіоні: Coca-Cola вже 45 років виробляє безалкогольні напої в Люнебурзі та постачає їх споживачам у Німеччині. Щороку тут виробляють 120 мільйонів літрів напоїв.

Також найбільше в Європі виробництво захисних рукавичок UVEX SAFETY Gloves GmbH розташовано в Люнебурзі.

Найвідомішим навчальним закладом в Люнебурзі є Університет Леуфана. Це зразковий університет Болонського процесу. Університет характеризує себе як місце для вільного пошуку знань, винахідливості, особистого розвитку та соціальної прихильності. П'ять факультетів університету готують спеціалістів в сферах освіти, культури, сталого розвитку, менеджменту та підприємництва, а також політичних наук.

Університет Леуфана регулярно займає перші позиції у відповідних міжнародних рейтингах. 

 

 

 

 

 

Налагодження партнерства між муніципалітетами Білої Церкви та Люнебурга триває


Опубліковано: 05 жовтня 2023 року
Поділитися