Ми - українці

27 червня у Білоцерківському територіальному центрі надання соціальних послуг імені Петера Новотні відбувся захід, присвячений Дню Конституції України.

Як зазначає директор комунальної установи Ірина Дога, «Білоцерківська естафета творчості «Ми – Українці» - це перший багатожанровий фестиваль аматорських колективів такого масштабу, який відбувається у Територіальному центрі.

Загалом, участь у фестивалі взяли 39 творчих колективів та сольних виконавців з Білоцерківської громади. Виконавці, серед яких також і клієнти закладу, вкотре вразили глядачів своїм чудовим співом, хореографічними виступами, декламацією власних творів, енергією та позитивом. Лауреатам фестивалю були вручені Дипломи від міського голови Геннадія Дикого.

«Метою дійства є підтримка талановитих творчих колективів та заохочення до творчості людей поважного віку, підняття віри у перемогу та поширення патріотичних ідей через мистецтво», - зазначила Ірина Дога.

Варто зазначити, що з початку заснування Територіального центру, його працівники надавали допомогу соціально незахищеним верствам населення – людям похилого віку та особам з інвалідністю. У 2018-му році міська влада забезпечила заклад сучасним приміщенням, у якому з’явилась можливість організовувати дозвілля клієнтів. Збільшення попиту на послуги та кількості клієнтів спонукало до відкриття ще одного відділення в іншому районі міста.

«Наразі, працівники установи також переймаються людьми, чиї діти захищають Україну, внутрішньо переміщеними особами та самотніми особами з інвалідністю. У Територіальному центрі працює чотири відділення: соціальна допомога вдома, допомога безхатькам та звільненим з місць позбавлення волі, адресна натуральна допомога (підопічним надаються пайки, постіль, підгузки та інші засоби реабілітації), а також денне відділення. Загалом Територіальний центр надає понад 110 соціальних послуг для 5727 клієнтів установи. Попри усі виклики повномасштабної війни, незмінним завданням Територіального центру лишається одне – це допомога тим, хто цього потребує», - наголосила Ірина Дога.

Ми - українці


Опубліковано: 27 червня 2023 року
Поділитися