Міський форум екотрансформації «Молодь у дії»: екологічне свято в Білій Церкві

25 жовтня вже вдруге в Білій Церкві відбувся Міський форум екотрансформації «Молодь у дії», який мав на меті дати змогу зрозуміти основні принципи поводження з побутовими відходами, способами їх переробки, виховання дбайливого ставлення до довкілля тощо.

Організаторами заходу виступили управляння освіти і науки, Центр еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міської ради, за підтримки партнерів та спонсорів.

Від імені міського голови Геннадія Дикого з вітальним словом до присутніх звернулася його заступник Катерина Литвиненко. Вона наголосила, що питання екології сьогодні є надзвичайно актуальними в суспільстві, і саме кожен з нас своїми діями впливає на довкілля, тому варто замислитися над своїми вчинками, способом життя, аби зберегти довкілля для майбутніх поколінь. Також відмітила, що в Білій Церкві впроваджено ряд проектів, які допомагають вчитися правильно поводитися зі сміттям, речовинами, які є шкідливими для довкілля і т.д.

Начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик наголосив на важливості виховання суспільного інтересу і суспільної свідомості до навколишнього середовища, висловив сподівання, що саме молоде покоління буде «агентами змін», які свідомо ставитимуться до довкілля.

Керівник міжнародного молодіжного руху «School Recycling World» Ксенія Ренчковська ознайомила присутніх із проектом «Еко-патруль School Recycling», який діє в школах різних міст України. Учасники проекту – агенти рушійних, ефективних дій у запровадженні системи правильного поводження з відходами. Зокрема це роздільний збір сміття за допомогою спеціальних контейнерів, вивезення відходів, сортування, подальша переробка тощо.

Керівник мобільного додатку та шкільного конкурсу «Кліматичні краплі» Кирило Томляк виступив із презентацією на тему інновацій для закріплення поведінкових змін в частині захисту довкілля. Спікер наголосив на важливості скорочення викидів парникових газів, в т.ч. СО2, в атмосферу, зауважив, що спеціальний додаток не тільки допомагає виховати сумлінне ставлення до довкілля, але й відстежує та винагороджує екологічно дружні вчинки з метою захисту довкілля та клімату планети.

Учениця загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №20 Марія Яковенко назвала низку екологічних заходів, які відбулися в Білій Церкві за участю учнівської молоді, а також підбила підсумки семиденного екомарафону «Будь еко разом з нами», який був покликаний активізувати екологічну свідомість  у жителів міста.

Голова правління ПрАТ «КАТП-1028» Ірина Вакурова акцентувала увагу на темі захоронення сміття, дегазації полігону твердих побутових відходів у м.Біла Церква. Під час презентації спікер ознайомила з державною політикою в сфері управління відходами, розповіла про основні «міфи» в сфері поводження з відходами, презентувала діючу систему дегазації на полігоні твердих побутових відходів у м.Біла Церква  тощо.

Начальник управління благоустрою та екології департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради Альона Колотницька презентувала основні етапи реалізації проекту «Управління зеленими насадженнями» - електронної системи відкритих даних «SMART GREEN БЦ». Також зупинилася на низці екологічних заходів, які відбулися в Білій Церкві протягом року, принципах та правилах озеленення міста тощо.

Учасники форуму мали можливість поставити запитання спікерам заходу, обговорити теми, які їх найбільше зацікавили.

Під час заходу спеціальними подарунками було відзначено учнів різних загальноосвітніх шкіл міста, які під час заходу продемонстрували одяг, виготовлений із вторинної сировини – поліетилену, пластику, металу, фольги тощо.

На завершення заходу грамотами управління освіти і науки та спеціальними подарунками були відзначені переможці екологічного марафону «Молодь у дії» - семиденного екомарафону «Будь еко разом з нами». Переможцями визнано учнів Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №20, Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня» та Білоцерківської загальноосвітньої школи №21.

Друге місце виборола Білоцерківська загальноосвітня школи І-ІІІ ступенів №12, третє місце посіли Білоцерківська загальноосвітня школи І-ІІІ ступенів №3 та Білоцерківська гімназія №2.

Спеціальну дошку «Будь еко разом з нами» було вручено Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №11.

За активну участь в екомарафоні були відзначені також: Білоцерківська спеціалізована природничо-математична школа І-ІІІ ступенів №16, Білоцерківське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15 «ДЮСОК», Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4; Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням слов’янських мов.

Спікерам заходу вручили подяки управління освіти і науки Білоцерківської міської ради – за плідну співпрацю, вагомий внесок у поліпшення навколишнього середовища, реалізацію сучасних проектів та активну участь в екологічному форумі.

У заході взяли участь: лідери учнівського самоврядування міста, школярі та педагоги загальноосвітніх закладів міста, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

 

Міський форум екотрансформації «Молодь у дії»: екологічне свято в Білій Церкві


Опубліковано: 26 жовтня 2019 року
Поділитися