Генератори, твердопаливні котли, дрова. Місто готується до викликів опалювального сезону

Теплове господарство Білоцерківської міської територіальної громади – це стратегічне підприємство, яке забезпечує теплом в холодну пору року житлові будинки білоцерківців та заклади інфраструктури міста.

В умовах воєнного стану готуємось і напрацьовуємо  алгоритм дій в екстремальних ситуаціях.

Для того, щоб убезпечити від замерзання критично важливі об’єкти, такі як лікарні, школи, дитсадки, фахівцями були розроблені заходи, які дозволять працювати котельням в умовах відключення електрики, і навіть в разі відсутності або при обмеженні природного газу.

Для заміни природного газу на альтернативні види палива ряд котелень міста було обладнано твердопаливними котлами – вони можуть працювати на дровах чи на пелетах. Відповідний частковий запас цього палива на критичний період вже зроблено.

Всі необхідні заходи забезпечення безперебійної та стабільної роботи теплового господарства не можливо було б виконати без залучення коштів з місцевого бюджету. І такі кошти підприємству було надано відповідно до Програми безповоротної фінансової допомоги шляхом поповнення статутного капіталу КП БМР «БЦТМ» на 2022р.

Частина цих коштів була направлена на закупку дизельних та бензинових генераторів – резервних джерел електропостачання. Їх буде встановлено на котельних, які забезпечують теплом важливі інфраструктурні об’єкти –  ряд лікарень, шкіл, дитячих закладів. Через систему Прозорро було закуплено 15 генераторів різної потужності – від невеликих п’ятикіловатних до потужних 120 та 165 кВт. Зараз ці генератори знаходяться в матеріальному резерві підприємства і готові  для застосування в умовах надзвичайного стану.

Це дасть змогу забезпечити безперебійне теплопостачання об’єктів критичної інфраструктури в разі виникнення надзвичайної ситуації воєнного характеру.

 


Опубліковано: 09 листопада 2022 року
Поділитися