Брауншвейг – місто-побратим Білої Церкви

«Укладення цієї Угоди викликано загарбницькою війною Росії проти України з 24 лютого 2022 року, яка суперечить міжнародному праву. В цій надзвичайній ситуації ми особливо солідарні з громадянами міста Білої Церкви, а також з усіма людьми, які через війну, розв’язану Росією проти України, були вимушені покинути свою Батьківщину і знайшли прихисток в Білій Церкві і Брауншвейгу», - такі відверті й прямолінійні слова є в тексті «Угоди про партнерство солідарності між містами Брауншвейг / Федеративна Республіка Німеччина і Біла Церква / Україна» яка була підписана 14 грудня 2022 року у місті Брауншвейг.

Біла Церква отримала ще одне місто-побратим й ініціатива про партнерство надійшла саме від Брауншвейгу. Це німецьке місто виявило надзвичайне розуміння ситуації, що склалася в Україні й таким чином наголосило на своїй незаперечній підтримці.

Представники Білоцерківської міської територіальної громади, Катерина Возненко (заступник міського голови) та Анна Олійник (керуюча справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради) провели робочу зустріч з представниками відділу міжнародних зв’язків Брауншвейгу Петрою Хавеманн, Сабіне Апель та Барбарою Фріш. На зустрічі також були присутні представники Асоціації «Вільна Україна» Ігор Пірошик (голова) й Олена Герберг (контактна особа з містом Біла Церква) та давній друг Білої Церкви Голова Благодійного фонду «Хоф Шлютер» Андре Новотні. На робочій зустрічі обговорювалось те, яка допомога наразі є найнеобхіднішою для Білої Церкви з огляду на теперішню ситуацію. Згодом до зустрічі приєдналися мер міста Брауншвейг Торстен Корнблюм та віцемер Аннегрет Іхбе.

«Важливо, щоб зараз ми швидко допомогли Білій Церкві з огляду на кризову ситуацію з енергопостачанням в Україні», – зазначив у своїй промові Торстен Корнблюм, - «Мені особливо приємно, що на цій зустрічі присутні інші добродії які, окрім численних волонтерських проєктів для громадянського суспільства, сприяють нам у співпраці з Білою Церквою, що своєю чергою пришвидшить і зробить конструктивнішою нашу спільну допомогу».

Після робочої зустрічі «Угода про партнерство солідарності між містами Брауншвейг / Федеративна Республіка Німеччина і Біла Церква / Україна» була урочисто підписана мером Брауншвейгу Торстеном Корнблюмом та заступником міського голови Білої Церкви Катериною Возненко.

Пані Катерина зазначила: «У ці непрості для України часи, допомога німецьких партнерів є надзвичайно важливою для Білоцерківської громади. Особливо цінною вона є для нас, тим, що ініціатива про Угоду надійшла від німецьких друзів, а це пряма ознака не просто підтримки, а й віри у те, що Біла Церква має майбутнє, як європейське місто.»

Анна Олійник, керуюча справами виконавчого комітету БМР подякувала німецьким друзям: «Для нас надзвичайно важливо, що відтепер ми можемо не просто отримувати допомогу від Брауншвейгу, а ще й, після завершення військових дій в Україні, отримаємо можливість посилювати відносини між нашими громадами у сферах економіки, науки, освіти й культури, надавати взаємну підтримку обмінюючись досвідом, сприяючи позитивному розвитку обох міст».

Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий, який не зміг бути присутнім на підписанні Угоди особисто у цей день, написав на своїй сторінці у соціальній мережі: «Відсьогодні ми маємо ще одне місто-побратим - німецький Брауншвейг. Торстен Корнблюм та Катерина Возненко підписали Угоду про солідарне партнерство. Щиро дякую німецьким друзям за підтримку, допомогу і віру в Україну!»

Автор фото: місто Брауншвейг

Брауншвейг – місто-побратим Білої Церкви


Опубліковано: 19 грудня 2022 року
Поділитися