Білоцерківські джури знову кращі серед учнівської молоді Київщини

Нещодавно на Київщині відбувся обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл («Джура»).
Білоцерківську громаду на цих змаганнях  джур представляли рій «Яструби», учні 9 класів Білоцерківської гімназії-початкової школи № 11, та рій «Нічна варта», учні 11 класів Білоцерківського ліцею іноземних мов-гімназії № 9. Обидві команди юних білоцерківців гідно змагалися зі своїми однолітками з інших районів Київської області. І навіть те, що на час обласних змагань окремим учасникам рою «Яструби» виповнилося 14 років, а це автоматично могло позбавити права участі у своїй віковій категорії, не завадило: наші яструби-дев’ятикласники  в окремих видах змагань із честю вистояли в боротьбі з командами, які складалися з учнів 10-11 класів, та отримали грамоти і щире захоплення суддів.
 Дякуємо юним джурам рою «Яструби» Білоцерківської гімназії №11, керівникам рою Смірнову Олександру Вікторовичу і Хоменко Марії Володимирівні, заступнику директора з ВР Суконнік Тетяні Станіславівні, директору гімназії №11 Сержуку Володимиру Миколайовичу. Бажаємо рою нових перемог у  наступній віковій категорії гри!
А переможцем ІІ (обласного) етапу, і вже не вперше, став рій «Нічна варта» - учнів Білоцерківського ліцею іноземних мов-гімназії №9. До складу рою входять: Редьки Данило та Микола, Малькевич Ольга, Нечай Анна, Клочан Андрій, Сова Любов, Щербина Андрій та Диба Анна. Керівники рою - Олена Блоха (Olena Miltsaryk) та Сергій Никоненко.
Про підсумки територіальних  змагань ми писали тут (https://bc-rada.gov.ua/node/14406).
Три дні, протягом яких відбувалися ігри ІІ (обласного) етапу, були напрочуд активними, хвилюючими, емоційними, деколи виснажливими, але результативними для рою «Нічна варта».  Наші джури здобули перемогу, ставши кращими в області у своїй віковій категорії, і на них незабаром чекає ІІІ (Всеукраїнський) етап гри.  

Так прокоментувала досягнення своїх підопічних Олена Блоха (Olena Miltsaryk): 
«Відбулись 10 вишколів, і в нас 5 призових місць:
І місце - тактична медицина;
І місце - смуга перешкод ;
І місце - перетягування линви;
ІІ місце - «Впоряд»;
ІІІ місце – таборування.  
Я надзвичайно щаслива, що праця дітей, довжиною у 10 місяців, принесла їм перемоги не лише у вигляді грамот, тому шо «Джура» це не про дипломи і кубки, а тут про трішки глибше. 
Мої діти перемогли в тому, що у вирі всіх цих змагань і гонок вони завжди були чесними, ввічливими, могли вперто боротись, але завжди вміли просити вибачення, вони стали дружніми, я знаю, що вони ніколи не полишать в біді друга. «Джура» - це не змагання, у нашому випадку це про працьовитість, дружбу, повагу до ближнього, любов до України та спільної справи». 

Начальник Управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик: «Щирі слова вдячності за високі результати роям «Яструби» і «Нічна варта» та, безперечно, за перемогу в обласному етапі юним джурам рою «Нічна варта» і керівникам рою Блосі Олені Сергіївна (Olena Miltsaryk) та Никоненку Сергію Івановичу, заступнику директора з ВР Кондратович Олені Анатоліївні і директору ліцею № 9 Ткач Олені Дмитрівні.
Упродовж двох тижнів щоденні тренування проходили на базі позашкільного підрозділу Білоцерківської гімназії «Звитяга», директор якої Яна Юріївна Ошийко сприяла підготовці роїв до обласних змагань. Тільки співпраця, робота в колективі дає такі результати!»
 

Білоцерківські джури знову кращі серед учнівської молоді Київщини


Опубліковано: 21 червня 2023 року
Поділитися