Білоцерківська міська лікарня № 1 поетапно оновлюється, як і всі медзаклади міста

Міський голова Геннадій Дикий продовжує огляд медичних установ міста з метою ознайомлення та контролю як використовується спеціальне медичне обладнання, що придбали заклади за кошти місцевого та обласного бюджету в 2020 році.

26 серпня міський голова та його заступник Інна Новогребельська  відвідали КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня № 1». В рамках візиту вони оглянули, які саме було проведено ремонтні роботи у лікарні та яке обладнання та вироби медичного призначення закуплено.

Так, у пульмонологічному відділенні закладу було встановленого кисневе обладнання (кріоциліндр) для лікування ускладнень при захворюванні на СОVID-19 на суму 419 тис. грн.  Міський голова та його заступник оглянули як саме налагоджена робота відділення, яке кріоциліндр забезпечує киснем, адже до першої лікарні поступають пацієнти, які потребують долікування; обговорили витрати кисню, технічні характеристики установки та терміни поповнення кисневих запасів.

Геннадій Дикий та Інна Новогребельська також ознайомилися як працюють нові відеоскопічні прилади (бронхоскоп, фіброгастроскоп, колопоскоп, цистоскоп), на закупку яких було спрямовано 1,6 млн грн. Зокрема, профільні лікарі зауважили, що потреба в таких приладах є великою, адже щорічно обстеження проводять від 300 до 400 пацієнтів.

Також підготовлено до роботи відділення АГГ (анестезіології та інтенсивної терапії) в період карантину. Закуплено пересувний рентгенологічний апарат на суму 197 тис. 500 грн.

У поточному році були виконанні роботи по облаштуванню протипожежної сигналізації в кардіологічному, пульмонологічному корпусах та харчоблоці на суму 2 млн 172 тис. грн.

Міський голова та його заступник оглянули й капітально відремонтоване неврологічне відділення. Там проведено капітальний ремонт палат, коридорів, туалетів,  ванних кімнат, замінено всі вікна та двері. У відділенні лікують неврологію, а також практикують відновлювальне лікування, планують розвивати реабілітацію. Відділення має 38 ліжок,  протягом року лікування в ньому отримують близько 1200 громадян.  На даний ремонт було виділено 2 млн 400 тис. грн.

Крім того було закуплено обладнання та вироби медичного призначення:

- ультразвуковий діагностичний апарат (кардіологічний ) на суму 1 млн 474 тис. 200 грн;

- відкрито 21 робоче місце та закуплено комп’ютерної техніки на суму 841 тис. 340 грн;

- придбано електрорадіохірургічний ЛОР апарат на суму 116 тис. грн;

- лабораторний аналізатор крові на суму 52 тис. грн;

- прикроватний моніторинговий апарат на суму 34 тис. 100 грн.

Всього витрачено  8 699 840 грн.

Зокрема, ультразвуковий діагностичний апарат (кардіологічний) дозволяє дивитися хворих кардіологічного профілю, діагностувати причини порушення ритму серця, наявність чи відсутність інфарктів міокарду, виявляти інші вади серця, визначати необхідність того чи іншого оперативного лікування, відслідковувати післяопераційні стани хворих, дивитися перебіг хвороб гіпертоніків, серцевої недостатністі – спектр обстеження хворих надзвичайно великий. 

Цей апарат єдиний в комунальних лікарнях міста, запис на прийом відбувається через електронні направлення і хворі мають можливість пройти безкоштовне обстеження. Щодня обстеження проходять більше 20 пацієнтів. Точність встановлення діагнозів є високою.

Під час спілкування з головним лікарем  КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №1» Григорієм Яценком та лікарями установи міський голова наголосив, що фінансування необхідних ремонтних робіт та закупівля обладнання за рахунок коштів міського бюджету проводитиметься й надалі та зауважив, що адміністрація і лікарі, у свою чергу, мають забезпечувати надання якісних медичних послуг відповідно до укладених угод із Національною службою здоров’я України та розширювати їх спектр.

Білоцерківська міська лікарня № 1 поетапно оновлюється, як і всі медзаклади міста


Опубліковано: 26 серпня 2020 року
Поділитися