28 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

Щодо вартості харчування учнів та дошкільнят

Під час засідання було ухвалено рішення про організацію харчування здобувачів освіти у закладах освіти комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади та вартість харчування з 01 січня 2023 року.

Отож, вартість харчування одного вихованця в дитячому садочку становитеме 60 гривень на день. Батьки або особи, які їх замінюють сплачуватимуть 70% від вищезазначеної суми.

Звільнятимуться від плати за харчування батьки дитини або особи, які їх замінюють, у сім'ях, у котрих сукупний дохід на кожного члена сім'ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму.  На 50% буде зменшено розмір плати для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей.

У школах, де гаряче харчування для учнів організовано з вибором однієї страви з двох-трьох запропонованих (дабл-меню) вартість за одного учня становитиме – 40 гривень на день.

У навчальних закладах,  де харчування організовано через кейтерингові послуги,  його вартість становитиме 60 гривень на день.

Наголошуємо, що безкоштовно харчуванням як і раніше забезпечуватимуться такі  категорії дітей, що навчаються у дитячих садочках та школах:

  • діти-сироти;
  • діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти з інвалідністю;
  • діти (вихованці) спеціальних й інклюзивних груп, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку;
  • діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних й інклюзивних класах;
  • діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • діти, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил) на сході України та учасниками бойових дій антитерористичної операції;
  • діти із сімей загиблих (померлих) мешканців Білоцерківської міської територіальної громади, які брали участь у проведенні антитерористичної операції.
  • діти, котрі мають статус «Дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів»;
  • діти із числа внутрішньо переміщених осіб;
  • діти з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

 

Зауважимо, що також до вище зазначеного переліку додали категорію дітей військовослужбовців Збройних сил України й інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення.

Щодо організації забезпечення захисту населення від надзвичайних ситуацій та проходження опалювального сезону в умовах воєнного часу

Під час засідання виконкому було прийнято ряд рішень, які стосувалися змін у функціонуючих програмах, які покликані забезпечити накопичення та створення додаткових необхідних матеріальних резервів для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій  техногенного, природного, соціального, воєнного характеру та їх наслідків, а також для проходження опалювального сезону в умовах воєнного часу, у разі виникнення реальної загрози руйнувань або пошкоджень об’єктів теплопостачання.

Так, до програм було внесено доповнення, якими передбачатиметься закупівля додатково переносних генераторів для підтримки функціонування об’єктів критичної інфраструктури; печей - буржуйок та булер’янів для забезпечення в уразі необхідності обігріву укриттів, зварювальних апаратів тощо.

У ході засідання також було розглянуто ряд питань, серед яких і такі:

-затвердження складу комісії по здійсненню контролю за фінансово – господарською діяльністю підприємств комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади;

-про комісію виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

- внесеними змінами у штатний розпис департаменту житлово-комунального господарства міської ради перейменовано посаду у відділі контролю за паркуванням управління дорожнього господарства. Відтепер там працюватиме головний спеціаліст – інспектор з паркування, який виконуватиме повноваження контролю та профілактики у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в частині зупинки, стоянки та оплати послуг з паркування;

-розглянуті й питання щодо присвоєння адрес нерухомому майну, опікунські  та інші, з яких були ухвалені відповідні рішення.

28 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради


Опубліковано: 28 жовтня 2022 року
Поділитися