Пожежна безпека на виборчих дільницях!

Питання безпеки на виборчих дільницях, це питання не лише дисципліни й порядку, але й протипожежного захисту. Тому всім відповідальним особам та громадянам необхідно знати головні правила дотримання пожежної безпеки на час проведення виборів.

Загальні вимоги:

  • Відповідальність за забезпечення пожежної безпеки приміщень виборчих дільниць несуть керівники установ, підприємств й організацій, на об’єктах яких розміщаються виборчі дільниці.
  • Обслуговуючий персонал та особи, залучені для роботи на виборчих дільницях, повинні бути ознайомлені з вимогами пожежної безпеки та діями при виникненні пожежі.
  • Приміщення в яких розташовані виборчі дільниці повинні бути забезпечені вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник на кожні 100 квадратних метрів площі підлоги, але не менш одного вогнегасника на кожне окреме приміщення.
  • У приміщеннях виборчої дільниці на видних місцях біля телефонів слід вивішувати таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежної-рятувальної служби.

Вимоги до евакуаційних шляхів та виходів

Евакуаційні шляхи і виходи (коридори, проходи, сходові марші і площадки, вестибюлі, холи, тамбури тощо) повинні утримуватися вільними, нічим не захаращуватися. Не допускається улаштовувати на шляхах евакуації пороги, виступи, турнікети, та інші пристрої, які перешкоджають вільній евакуації людей.

У приміщенні, яке має один евакуаційний вихід, дозволяється одночасне перебування не більше 50- ти осіб. При наявності людей у приміщенні двері евакуаційних виходів можуть замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються.

  Порядок дій при виникненні пожежі:

У разі виникнення пожежі (ознак горіння) кожний громадянин зобов’язаний:

  • негайно повідомити про це пожежно-рятувальну службу по телефону 101. При цьому необхідно назвати адресу об’єкта, вказати кількість поверхів будівлі, місце виникнення пожежі, обстановку на пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище;
  • вжити (за можливості) заходів до евакуації людей, гасіння (локалізації) пожежі та збереження матеріальних цінностей;
  • повідомити про пожежу керівника чи відповідну компетентну особу, чергового на об’єкті;
  • у разі необхідності викликати інші аварійно-рятувальні служби (медичну,
  • газорятувальну тощо).

 

                                                         Людмила Ніколенко ГУ ДСНС України у Київській області


Опубліковано: 21 вересня 2020 року
Поділитися