Онлайн та СМС інформування Події міста на вашому пристрої

Білоцерківське управління ГУ ДПС у Київській області

Хто обов’язково застосовує РРО з  1 жовтня 2020 року? 

Білоцерківське управління ГУ ДПС у Київській області інформує, що Законами України від 20.09.2019 N128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та N129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» визначено ряд особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) фізичними особами-підприємцями (далі - ФОП).

З 1 жовтня 2020 року правила щодо обов’язкового застосування РРО запрацюють вже для платників єдиного податку другої – четвертої груп, обсяг доходу яких не перевищує 1 млн. гривень та мають наступні види діяльності::

– реалізація товарів (надання послуг) через мережу Інтернет;

– реалізація технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту;

– реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

– реалізація ювелірних та побутових виробів із дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння;

– роздрібна торгівля уживаними товарами в магазинах (група 47.79 КВЕД);

– ресторани, кафе, ресторани швидкого обслуговування, крім продажу води, молока, квасу, олії та живої риби з автоцистерн, цистерн, бочок і бідонів; страв та безалкогольних напоїв у їдальнях і буфетах загальноосвітніх навчальних закладів і професійно-технічних навчальних закладів під час навчального процесу;

– турагенства і туроператори;

– готелі та подібні місця тимчасового розміщення (група 55.10 КВЕД);

– реалізація текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках), деталей та приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

У разі перевищення обсягу доходу 1 млн. гривень, застосування РРО стає обов'язковим для платників єдиного податку другої – четвертої груп незалежно від обраного виду діяльності і починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, і триває у всіх наступних податкових періодах.

Білоцерківське управління

 ГУ ДПС у Київській області


За 2019 рік місцеві скарбниці території обслуговування Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області отримали понад 2,2 млрд. гривень

Ріст надходжень до місцевого бюджету у порівнянні з 2018 роком склав 14,7% або 287,9 млн. гривень, про це повідомив начальник Білоцерківського управління ГУ ДПС у Київській області Павло Козирєв.

Нагадаємо, що основними джерелами наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, сплата єдиного податку юридичними та фізичними особами, плата за землю та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

За підсумками року найбільшу питому вагу надходжень до місцевих бюджетів, а це 69,2%, має податок з доходів фізичних осіб. Станом на 01.01.2020 року платники податків регіону спрямували до територіальних бюджетів 1,5 млрд. гривень ПДФО. Порівняно з минулорічним показником, надходження зросли на 254,5 млн. гривень.

Також, наростили сплату і суб'єкти підприємництва, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Зокрема, ними сплачено 392,8 мільйона гривень єдиного податку, що більше за січень - грудень 2018 року на 54,4 млн. гривень.

Крім того, місцеві громади за 2019 рік отримали 202,3 млн.гривень земельного податку та орендної плати за землю (+ 31 млн. грн.) та 54,4 млн. гривень податку з нерухомого майна (+21,3 млн.грн.).

Білоцерківське управління ГУ ДПС у Київській області звертає увагу платників, що на сьогодні введені в дію нові рахунки для зарахування податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету, рахунки у системі електронного адміністрування ПДВ, реалізації пального і спирту етилового, рахунки для зарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Оновлені реквізити бюджетних рахунків за стандартом IBAN розміщені на сайті ГУ ДПС у Київській області (https://kyivobl.tax.gov.ua).

Білоцерківське управління

 ГУ ДПС у Київській області


Опубліковано: 20 січня 2020 року
Поділитися