«Звитяга» нас до справ великих кличе

Лицарська «Звитяга» –
Доблесть і відвага,
Молодість і сила,
Наші юні крила … 

Звучали ці щирі слова із вуст школярів – учнів і вихованців Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Звитяга». 16 вересня ц.р., вони презентували свій заклад. Публічна презентація БНВО «Звитяга» передбачена робочою програмою державної атестації, яку проводить управління освіти і науки Білоцерківської міської ради. Захід зібрав в актовій залі школи всіх небайдужих, а їх дуже багато. Це, насамперед, мешканці Гайка, для яких школа №8, а тепер БНВО «Звитяга» – осередок не тільки освіти, а й культури, центр усіх важливих подій.

Білоцерківське навчально-виховне об’єднання «Звитяга» Білоцерківської міської ради Київської області створене на базі школи №8 1 вересня 2014 року. Заклад складається з двох підрозділів: загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 та позашкільного закладу – центру військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки «Звитяга».

Ініціатива створення БНВО «Звитяга» належить управлінню освіти і науки, яке забезпечило необхідні організаційно-педагогічні умови для ефективного  функціонування закладу. Начальник управління освіти і науки Юрій Петрик у своєму виступі наголосив на тому, що на капітальні та поточні ремонти БНВО за 2014-2016 роки з міського бюджету виділено майже два з половиною мільйони гривень, що, безперечно, свідчить про пильну увагу міської влади до освіти й, зокрема, до нового закладу, який на сьогодні єдиний у Київській області працює за моделлю «загальноосвітня школа – центр військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки».

На базі БНВО «Звитяга» вже третій рік старшокласники всіх загаль­ноос­віт­ніх шкіл Білої Церкви вивчають курс «Захист Вітчизни». Тут створена база для ви­вчення предмета й для військово-патріотичного виховання школярів, функ­ціо­нують гуртки, які можуть відвідувати школярі всього міста. У закладі пра­­цюють чудові фахівці. Що кадри підібрані найкращі не лише в Київській області, а й на рівні України, свідчить перемога вчителя БНВО «Звитяга» Олійникова А.С. в обласному етапі й ІІІ місце у фіналі Все­ук­ра­їн­сь­кого конкурсу «Вчитель року - 2016» у номінації «Захист Вітчизни».

У школі №8 два (10, 11) військово-спортивні класи, куди прийшли учні з інших шкіл, щоб у майбутньому обрати професію захисника Вітчизни.

За короткий час БНВО «Звитяга» стало центром військово-патріотичного виховання школярів міста. Два роки поспіль зусиллями педагогів закладу організовано на високому рівні міський етап гри «Сокіл» («Джура»), військово-спортивне свято для випускників усіх шкіл міста, яким завершується вивчення предмета «Захист Вітчизни» в 11-му класі.

Улітку надзвичайно популярний серед школярів є військово-спортивний табір «Звитяга», робота якого вже два роки фінансується управлінням освіти і науки за підтримки міської ради.

У БНВО «Звитяга» є багато друзів, партнерів, однодумців.

У залі були присутні військовий комісар Білоцерківського об’єднаного військового комісаріату полковник Богданевич І.Л., голова Білоцерківської організації Товариства Червоного Хреста України Кожедуб Г.І. – вони члени атестаційної комісії й надійні партнери, як і представники численних громадських організацій.

Урочисто й зворушливо діти та педагоги розповідали про свій заклад – БНВО «Звитяга». Для них – це Біла Церква, навчання, військовий вишкіл, оберіг, завзяття, учителі, єдність, творчість, якість, школа громадянства, початок життя.

А вони, сьогоднішні учні, – майбутнє України, і віриться, що воно буде світле й щасливе!

 



Опубліковано: 19 вересня 2016 року
Поділитися