Зустріч міського голови з учасниками бойових дій на території Афганістану, які проживають в центральній частині міста, мікрорайонах «Таращанський», «Піщаний», «Заріччя»

12 лютого  міський голова Білої Церкви В.Савчук провів зустрічі з учасниками бойових дій на території Афганістану, які проживають в центральній частині міста, мікрорайонах «Таращанський», «Піщаний», «Заріччя».

В ході зустрічей міський голова наголосив, що в 2014 році відзначається 25-річниця виводу військ з Республіки Афганістан, тому Президентом України В.Ф.Януковичем поточний рік проголошено  Роком учасників бойових дій на території інших держав. Поінформував, що в Білій Церкві проводиться системна робота на виконання завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій. Зокрема, протягом жовтня-листопада минулого року Білоцерківським міських центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено анкетування учасників бойових дій на території інших держав з метою детального вивчення їх соціальних потреб та визначено основні пріоритети подальшої роботи  в цьому напрямку.

Зазначив, що в м.Біла Церква проживає 855 учасників бойових дій в Афганістані та 298 осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, багато з них, втративши здоров’я, перебувають в тяжкому фізичному стані.

Особлива увага була акцентована на необхідності патріотичного виховання молоді на прикладах воїнів-інтернаціоналістів, наголошено, що в міських навчальних закладах, бібліотеках міста з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-річниці виводу військ з Республіки Афганістан проводяться тематичні заходи.

Міський голова В.Савчук висловив слова вдячності  ветеранам за їх мужність та виконаний військовий обов’язок і вручив їм пам’ятні подарунки.

Присутні на заходах хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих в Афганістані.

В заходах взяли участь заступник міського голови М.Антонюк, начальник управління освіти та науки міської ради Ю.Петрик, представники громадськості та міських ЗМІ.



Опубліковано: 13 лютого 2014 року
Поділитися