Зустріч міського голови з молодіжним активом міста

14 листопада міський голова Білої Церкви В.Савчук провів традиційну зустріч  з молодіжним активом міста.

В ході зустрічі міський голова В.Савчук поінформував про заходи, які проводить міська влада щодо  реалізації Стратегії розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року, затвердженої Президентом України В.Ф.Януковичем. Відмітив, що сьогодні в Білій Церкві проживає біля 66,1 тис. молодих людей віком від 14 до 35 років, що складає 31,4 % від загальної кількості жителів міста. В 11-ти вищих навчальних закладах за денною формою навчається понад  7,9 тис. студентів, в 3-х професійно-технічних закладах – близько 1,5тис. учнів, 18,6 тис. молодих білоцерківців є учнями  25-ти  загальноосвітніх навчальних закладів.  В місті зареєстровані та діють 30-ть молодіжних та дитячих громадських організацій, які налічують понад 5 тис. членів.

Під час зустрічі міський голова наголосив, що в Білій Церкві також діє міська молодіжна громадська рада при виконавчому комітеті міської ради, започатковані та реалізуються ряд цільових програм, спрямованих на соціальне становлення та розвиток молоді міста. Відповідно даних програм проводяться заходи  до Дня молоді, Дня матері, Дня сім’ї, молодіжні профілактичні акції до Міжнародних днів боротьби з тютюнопалінням, наркоманією, СНІДом, природоохоронні акції,  відбуваються різноманітні змагання та  конкурси. Щорічно 21 кращий студент з 11 вищих навчальних закладів міста отримує іменну стипендію міського голови,  присуджується міська молодіжна літературно-мистецька премія ім..М.Вінграновського, Премія Білоцерківської міської ради за внесок молоді у розвиток місцевого самоврядування та ін.. В місті діють  Білоцерківський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, мережа позашкільних закладів - Центри дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивосвіт», «Надія»,  комунальний заклад Білоцерківської міської ради «Прометей», Клуб юних техніків «Аврора»  та ряд інших, в яких діти мають можливість займатися за інтересами у вільний від навчання час.

Міський голова  зазначив, що такі зустрічі з молодіжним активом міста в Білій Церкві відбуваються традиційно, на них лідери учнівської та студентської молоді, представники дитячих та молодіжних громадських організацій мають можливість висловити пропозиції по вирішенню проблемних питань молодіжного середовища, акцентувати увагу на заходах, які  необхідно провести щодо надання можливості їх самореалізації. Дані пропозиції будуть враховані під час розгляду проекту бюджету м.Біла Церква на 2014рік, в якому будуть передбачатись кошти на реалізацію відповідних заходів.

В ході зустрічі також було акцентовано увагу на ряді проблемних питань, серед яких – стан здоров’я, працевлаштування молоді, забезпечення житлом, невирішеність соціально-побутових проблем, що  зумовлює зростання  негативних проявів в молодіжному і підлітковому середовищі та ін.

На заході присутніми були обговорені питання щодо можливості передбачення коштів на фінансування додаткових молодіжних програм, створення міського молодіжного центру,  виділення нових приміщень та проведення ремонтних робіт в деяких  клубах за місцем проживання, облаштування додаткових спортивних і дитячих майданчиків в мікрорайонах міста та ін. Ряд міських громадських організацій презентували свою діяльність пропагуючи здоровий спосіб життя, проведення змістовного дозвілля, розвиток творчих здібностей.

Під час зустрічі з молодіжним активом міський голова В.Савчук вручив грамоти  міської ради та її виконавчого комітету молодим білоцерківцям, які зробили значний внесок у роботу, що сприяє соціальному становленню та розвитку молоді міста. Також дипломами та цінними подарунками були відзначені переможці V міського конкурсу соціальної реклами серед молоді в п’яти номінаціях. Студентські ради ряду навчальних закладів були нагороджені за перемогу в щорічній міській молодіжній екологічній акції-конкурсі «Чистий берег» на краще впорядкування прибережної смуги річки Рось.

В заході взяли участь  депутат міської ради Д.Поліщук, заступник міського голови М.Антонюк, начальник відділу у справах сім`ї та молоді міської ради О.Литвинчук, голова міської молодіжної громадської ради при виконавчому комітеті міської ради В.Бойко, журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 15 листопада 2013 року
Поділитися