Обговорення проекту регуляторного акту «Правила приймання стічних вод підприємств у систему каналізації м. Біла Церква»

14 листопада в м.Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» щодо обговорення проекту регуляторного акту «Правила приймання стічних вод підприємств у систему каналізації м. Біла Церква».

В ході засідання заступник міського голови В.Гнатюк наголосив на важливості обговорення даного питання, оскільки правила приймання стічних вод підприємств у систему каналізації м. Біла Церква спрямовані на запобігання порушенням у роботі мереж і споруд каналізації, підвищення рівня безпеки їх експлуатації та забезпечення охорони навколишнього природного середовища від забруднення скидами стічних вод підприємств. Акцентував увагу, що даний проект регуляторного акту розроблений ТОВ «Білоцерківвода» у відповідності до чинного законодавства України.

Зазначені правила містять інформацію про допустимі концентрації забруднюючих речовин у стічних водах підприємств, перелік вимог до складу та властивостей стічних вод, які скидають у систему каналізації міста, порядок визначення нормативу плати за скид стічних вод підприємств у систему каналізації м. Біла Церква, відповідальність і заходи впливу за порушення правил та ін.

Учасники засідання акцентували увагу на необхідності чіткого контролю та встановлення допустимої концентрації для усіх забруднюючих речовин, які можуть скидатися суб’єктами підприємницької діяльності в систему водовідведення, відмітили, що впровадження правил сприятиме захисту життя і здоров'я жителів міста від негативного впливу, спричиненого забрудненням навколишнього середовища стічними водами та ін.

Участь у засіданні «круглого столу» взяли депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства В.Бараннік, депутати міської ради В.Хмельницький, С.Кривий, представники ТОВ«Білоцерківвода», відділів та управлінь міської ради, громадськості та міських ЗМІ.



Опубліковано: 15 листопада 2013 року
Поділитися