«Знай, якщо ти смітиш, не думай, що тебе ніхто не бачить! Тебе бачить Сонце…»

10 квітня управлінням з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради спільно з міською студентською радою традиційно було організовано та проведено щорічну міську молодіжну екологічну акцію-конкурс «Чистий берег» на краще впорядкування прибережної смуги річки Рось.

В акції взяли участь близько 400 студентів з вищих навчальних закладів міста – Білоцерківського національного аграрного університету, Інституту економіки та управління ВНЗ «Університет Україна», Технолого-економічного коледжу БНАУ, КВНЗ КОР «Білоцерківський медичний колледж», Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну, КВНЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж», ДВНЗ «Білоцерківський механіко-енергетичний технікум» та Білоцерківського коледжу фінансів, обліку та аудиту Національної академії статистики, обліку та аудиту та учні ДПТНЗ «Білоцерківський професійний ліцей». За результатами прибирання найкращих учасників відзначать дипломами та цінними подарунками.

Як і в попередні роки, було прибрано біля 30 га водоохоронної зони в районі центрального пляжу, переливної греблі, зеленої зони біля Будинку органної та камерної музики, прилеглої територій до Храму Покрова Божої Матері, на правому березі річки Рось від дерев’яного мосту до вул. Залузька.

На жаль, береги р. Рось просто потерпають від сміття. Скляні і пластикові пляшки, одноразовий посуд, обгортки, целофанові пакети, черепки посуду і бите скло, автомобільні шини і… багато чого іншого. Такі неприємні «знахідки» чекали на учасників акції.

Працювали всі добросовісно, злагоджено. Проведення таких заходів сприяє не лише екологічному вихованню студентів та учнів, а й виховує в них почуття колективізму, злагоди, взаємодопомоги.

Участю у щорічній екологічній акції молодь закликає громадськість міста звернути увагу на проблему охорони навколишнього середовища, адже природні ресурси є основою життєдіяльності людини, і майбутнє природи залежить не тільки від технічних, наукових та економічних впроваджень, але й від поваги людей до Землі. Тому молодь об’єднана спільною ідеєю – збереження навколишнього природного середовища і закликає містян не залишатися осторонь проблем засмічення довкілля рідного міста.

Інформація від управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради

«Знай, якщо ти смітиш, не думай, що тебе ніхто не бачить! Тебе бачить Сонце…»


Опубліковано: 11 квітня 2019 року
Поділитися