Завжди на сторожі життя та здоров’я людей

14 червня в Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди Дня медичного працівника.

 

Професійне свято працівників галузі охорони здоров’я України встановлене в Україні згідно з Указом Президента України «Про День медичного працівника» від 3 червня 1994 р. та відзначається щорічно у третю неділю червня.

 

У 19 закладах галузі охорони здоров’я Білої Церкви працює близько 5 тис. медичних працівників.

 

Слова привітань та вдячності на адресу медичних працівників сказала народний депутат України Ірина Сисоєнко. Вона відмітила, що нині у нашій державі відбуваються реформи в галузі охорони здоров’я, союзниками і партнерами яких мають стати в першу чергу медичні працівники.

 

Ірина Сисоєнко наголосила, що особисто докладатиме зусиль, аби медпрацівники отримували гідні заробітні плати, виконувалося відповідне законодавство.

 

«Як народний депутат робитиму все можливе, аби повернути престижність роботи медичних працівників, яка притаманна багатьом європейським державам та державам світу. Тому ми докладатимемо всіх зусиль, аби допомагати Уряду в проведенні ефективних реформ, які стосуються як пацієнтів, так і медичних працівників», - наголосила народний депутат.

 

Ірина Сисоєнко також відзначила низку медпрацівників міста подяками Комітету охорони здоров’я Верховної Ради України з наданням матеріальної винагороди.

 

Депутат Київської обласної ради, голова постійної комісії з охорони здоров’я обласної ради Наталія Бігарі наголосила на важливості професії медичного працівника, побажала всім представникам сфери, аби професія медичного працівника зажди була гідно оцінена та відзначена. Наголосила, що зі свого боку, як депутат Київської обласної ради, тримає на контролі питання медичної галузі Білої Церкви. Наталія Бігарі також вручила медичним працівникам грамоти Київської обласної ради.

 

Від імені міського голови Геннадія Дикого медичних працівників з професійним святом привітала його заступник Ольга Настіна. Вона висловила щирі слова вдячності, наголосила, що саме така галузь, як охорона здоров’я, визначає рівень розвитку суспільства. Також відмітила, що в сучасних умовах реформування місцева влада вживатиме необхідних заходів, аби права пацієнтів дотримувалися, якість медичних послуг була на високому рівні, медпрацівники забезпечувалися робочими місцями, гідною оплатою праці тощо. Низці медичних працівників були вручені подяки з матеріальною винагородою.

 

Під час заходу в.п. начальника управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Денис Яблонський висловив присутнім вдячність за їхню роботу, відмітив, що професія лікаря, незважаючи на всі труднощі, є найкращою професією на світі. Також побажав медичним працівникам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, радості, достатку, злагоди, терпіння, сил та високих досягнень у роботі.

 

Від імені народного депутата Олександра Марченка присутніх привітав його помічник Володимир Панасов, який відзначив кращих медпрацівників міста.

 

В урочистому заході також взяли участь: в.о. головного лікаря Київського обласного центру екстреної медичної допомоги Олександр Курмишов, член виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, фінансовий директор «Маршал – Трейд Компані» Вадим Маршалок, представники громадськості та місцевих ЗМІ.

 

Доповненням до вітань та подарунків стали творчі виступи артистів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. Саксаганського.

Завжди на сторожі життя та здоров’я людей


Опубліковано: 14 червня 2017 року
Поділитися