Завжди на сторожі безпеки та комфорту жителів громади

Безпеку та комфортне проживання в будь-якому місті неможливо уявити без якісного вуличного освітлення, функціонування світлофорів, підсвітки пішохідних переходів. А ще – без цілої низки робіт, які забезпечують утримання, поточний ремонт, реконструкцію, модернізацію та технічне обслуговування таких об’єктів.

У нашій громаді усі ці роботи здійснює Комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Муніципальне шляхово-експлуатаційне управління». Основним напрямком його діяльності є виконання електромонтажних робіт на об’єктах підвищеної небезпеки, а саме:

- утримання, поточний ремонт, реконструкція, модернізація мереж вуличного освітлення (протяжність 479 км, кількість світлоточок 13013);

- технічне обслуговування пунктів включення (в кількості 149 шт.);

- світлофорні об’єкти (в кількості 47 шт.);

- підсвітка пішохідних переходів (в кількості 44 шт.).

У 2023 році на кошти, виділені згідно з Програмою «Реформування і розвитку житлово-комунального господарства Білоцерківської міської територіальної громади на 2022-2024 роки», відбулася закупівля технічних засобів та програмних продуктів для:

- диспетчеризації мереж вуличного освітлення в селах Білоцерківської територіальної громади – в кількості 61 пункт включення;

- диспетчеризації та автоматизації робіт світлофорних об’єктів міста Білої Церкви – в кількості 47 шт.

За допомогою диспетчеризації здійснюється управління, контроль, діагностика, моніторинг об’єктами та прийняття відповідних заходів у разі аварійних ситуацій. Також нещодавно було закуплено та розпочато встановлення пристроїв звукового сповіщення на пішохідних переходах та світлофорних об’єктах найбільших перехресть міста.

«Механізм звукового сповіщення роботи світлофорів є вкрай необхідним для людей з повною або частковою втратою зору, оскільки він допомагає визначити місцезнаходження пішохідного переходу та коректно сприймати сигнали світлофору, а це є одною з основних умов забезпечення безбар’єрності», – пояснив директор КП БМР «МШЕУ» Анатолій Биба.

Для безпеки руху транспортних засобів та пішоходів в разі блекауту або аварійного відключення електроживлення на світлофорних об’єктах, підприємством проведена процедура закупівлі обладнання безперебійного електроживлення 24V-220V. Їх встановлено на об’єктах: перехрестя просп. Князя Володимира – вул. Павліченко, перехрестя вул. 72-ї Бригади – вул. Героїв Небесної Сотні, перехрестя вул. Сквирське шосе – вул. Волонтерська, перехрестя просп. Незалежності – вул. Зенітного полку (магазин «Новус»).

Підприємством було замінено 408 світлоточок на енергозберігаючі LЕD-світильники, проведено заміну проводу (СІП) протяжністю 17,6 км.

Також була проведена реконструкція вуличного освітлення в Білоцерківській територіальній громаді, а саме: в с. Шкарівка вул. Миру та вул. Героїв України – проведено заміну 102 світильників ЖКУ на світильники LED; у с. Храпачі на вул. Молодіжна виконано заміну 26 світильників ЖКУ на світильники LED.

Протягом січня-квітня 2024 року підприємством було проведено роботи щодо відновлення освітлення, а саме монтаж проводу (СІП) та LED світильників. Ці роботи було здійснено за адресами:

- просп. Незалежності, 38 (двір) – 0,28 км, світильники LED – 8 шт;

- вул. Січневий прорив (від повороту до «Лісгоспу») – 0,6 км, світильники LED – 16 шт;

- вул. Зелена, 28, 34, 36, 38 – 0,15 км, світильники LED – 5 шт;

- с. Шкарівка (Летра), вул. Коцюбинського – 0,17 км, світильники з LED лампою – 5 шт;

- с. Глушки, вул. Центральна, пров. Тихий – світильники з LED-лампою – 8 шт.

Замінено мережі вуличного освітлення 9,65 км на ізольований провід (СІП) за адресами:

- вул. В. Стуса (від повороту до буд. 50 до пішохідного мосту) – 0,4 км;

- вул. Мельника (частково) – 1,0 км, вул. Храпачанська – 0,4 км;

- вул. Таращанська (частково) – 1,55 км;

- вул. Василя Вишиваного – 0,42 км;

- вул. Михайла Жизневського – 0,21 км;

- вул. Пантелеймона Куліша – 0,24 км,

- вул. Якова Яциневича – 0,47 км;

- вул. Марії Примаченко, 82 – 0,13 км;

- вул. Марії Примаченко (перехід до залізної дороги) – 0,32 км;

- вул. Томилівська – 0,65 км;

- вул. Роз’їздна – 0,34 км;

- пров. Томилівський – 0,23 км;

- вул. Петра Новотні – 0,85 км;

- пров. Петра Новотні перший – 0,32 км;

- вул. Михайла Драгоманова – 0,3 км;

- вул. Чорних Запорожців – 0,8 км.

 

Тож сподіваємося, що КП БМР «МШЕУ» буде працюватиме і надалі, виконуючи важливу роботу для життєдіяльності Білоцерківської громади.

 

Завжди на сторожі безпеки та комфорту жителів громади


Опубліковано: 14 травня 2024 року
Поділитися