Заступники міського голови прозвітували про свою роботу за минулий рік

Під час засідання 26 та 27 сесії  п’ять заступників міського голови прозвітували про свою діяльність на займаних посадах за минулий рік.

 Зокрема, заступник міського голови Катерина Возненко поінформувала про свою діяльність, відповідно до посадових обов’язків,  щодо  забезпечення реалізації у Білоцерківській міській територіальній громаді державної політики в сфері освіти, науки, культури та мистецтв, туризму, фізичної культури та спорту, сім’ї і молоді, охорони дитинства і материнства, соціального захисту населення; здійснення контролю за дотриманням законодавства з цих питань.

Катерина Возненко також координувала та контролювала такі структурні підрозділи міської ради: управління освіти і науки, з питань молоді та спорту, культури і туризму, а також службу у справах дітей, до якої входить окремий структурний підрозділ - міський центр соціальних служб.

Окрім того, безпосередньо забезпечувала взаємодію і в межах своїх повноважень діяльності:

-          комунального підприємства Білоцерківської міської ради "Кінотеатр ім. О. Довженка”;

-          комунального підприємства Білоцерківської міської ради "Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка";

-          комунального підприємства Білоцерківської міської ради “Будинок урочистих подій”;

-          комунального підприємства Білоцерківської міської ради "Льодовий стадіон";

-          дендропарку “Олександрія”;

-          закладів та установ, галузей освіти, культури, спорту незалежно від форм власності.

У звіті Катерини Возненко охарактеризувано діяльність, фінансування, заходи, які проводилися та розвиток підпорядкованих їй сфер життєдіяльності.

Звіт про роботу заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Юрія Савчука стосувався координації і контролю діяльності: старост; відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення і громадського харчування Білоцерківської міської ради; координування в межах повноважень діяльності виконавчого комітету з управлінням Держпродспоживслужби в м.Біла Церква, Білоцерківського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки;  державної установи Білоцерківська виправна колонія №35; військових частин розташованих на території міста; інформування щодо взаємодії та сприянню діяльності КП БМР «Підприємство готельного господарства», спостережної та протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради.

Заступник міського голови Юрій Савчук також виконує повноваження голови комісії по реорганізації Терезинської селищної та Шкарівської, Томилівської, Пилипчанської, Піщанської, Глушківської, Храпачанської, Вільнотарасівської, Дроздівської, Сидорівської сільських рад.

 

У своєму звіті заступник міського голови Анатолій Кравець повідомив про діяльність щодо координування і контролю за напрямками роботи: департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради; управління комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Білоцерківської міської ради; постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, координував та контролював виконання робіт по програмі запобігання злочинності “Безпечна міська територіальна громада. Смарт Сіті” .

Анатолій Кравець також координував діяльність 15 комунальних підприємств, які забезпечують  функціонування житлово-комунальної сфери громади, взаємодіяв із управителями та об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків міста, житлово- експлуатаційними організаціями, незалежно від підпорядкування та форм власності; Білоцерківським міжрайонним відділом ГУ ДСНС України в Київській області, аварійно-рятувальним загоном спеціального призначення ГУ ДСНС України в Київській області, Білоцерківським міським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Київській області (у частині організації безпеки дорожнього руху); підприємствами, компаніями та установами щодо забезпечення міста енергоносіями та комунальними послугами  тощо.

Поінформував про виконання завдань, які стояли перед вищезазначеними підприємствами, установами та організаціями  у минулому році, окреслив пріоритеті напрямами для роботи сфери з утримання громади.

Звіт заступника міського голови Олега Усенка - щодо координації та контролю за роботою управління містобудування та архітектури та управління регулювання земельних відносин Білоцерківської міської ради, забезпечення в межах повноважень виконавчого комітету взаємодії з відділом Держгеокадастру у м.Біла Церква, а також взаємодія і сприяння  діяльності КП БМР «Архітектурно-планувальне бюро» та з садово-городніми товариствами.

            Отож, під куруванням заступника міського голови здійснювалася діяльність щодо розгляду питань земельних відносин та ведення містобудування і архітектури у громаді; велась робота щодо узгодження меж територій м.Біла Церква та Фурсівської територіальної громади та ін.

            Велася й робота по затвердженню та розробці містобудівної документації, наданню дозволів на розміщення зовнішньої реклами, присвоєння/змін адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна тощо.

Також проводилися заходи щодо реалізації Міської цільової програми щодо функціонування та подальшого впровадження містобудівного кадастру м.Біла Церква на 2019-2021 рр., Програми заходів щодо містобудування та архітектури і Програми розвитку комплексного благоустрою громади на 2021-2023 рр.

Окремим напрямком стала розробка програми по забезпеченню безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Білоцерківської МТГ на 2022-2024рр. Олег Усенко очолює комітет з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на території Білоцерківської МТГ.

Розроблено  прикладне програмне забезпечення геоінформаційної системи ведення земельного кадастру Білоцерківської міської ради; надавалися дозволи на розроблення документації із землеустрою,  укладалися договори про надання права користування земельними ділянками, купівлі-продажу та ін.

Заступник міського голови Василь Морський  відповідно до посадових обов’язків заступника міського голови забезпечує координацію та контроль роботи управління економіки, відділу енергоефективності, відділу публічних закупівель. Координує діяльність виконавчого комітету (в межах повноважень) з Держпраці у Київській області, з Білоцерківським центром зайнятості. Взаємодію та сприяю діяльності (в межах повноважень) КП БМР “Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви”, КП БМР "БВАК", промислових підприємств усіх форм власності, суб’єктів підприємницької діяльності.

            У 2021 році була відпрацьована Програма розвитку малого і середнього підприємництва в Білоцерківській міській територіальній громаді на 2021-2023 роки. В її рамках  була надана допомога застрахованим особам під час пандемії 3 млн грн.

Підготовлене та прийняте рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади».

За підсумками конкурсного відбору Білоцерківська міська територіальна громада була визначена «пілотною» для впровадження проєкту за пріоритетним напрямком «Інноваційний розвиток», що реалізується за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), про що був підписаний відповідний меморандум.

За 2021 рік проведено більше 50 зустрічей з потенційними інвесторами.

Рішенням ради була затверджена Програма залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату в Білоцерківській міській територіальній громаді на 2021-2023 роки. Проведені ряд заходів на її виконання. З Національним рейтинговим агентством ІВІ-Rating були укладені угоди для підтвердження інвестиційного та кредитного рейтингів Білоцерківської міської територіальної громади. За результатами кредитний рейтинг Білоцерківської МТГ був підвищений до uaA-, рейтинг інвестиційної привабливості до invA+.

Також розроблений Інвестиційний паспорт Білоцерківської міської територіальної громади.

Звіт Василя Морського містить й інформацію щодо участі у конкурсах ДФРР; у відборі проектів «Програми з відновлення України» між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Біла Церква у 2021 році зайняла 4 місце у рейтингу підзвітності та 11 - у рейтингу прозорості проєкту Відкриті міста, вдруге поспіль місто є передовиком у прозорості сфері «Інвестиції та економічний розвиток».

Одним із важливих інструментів для залучення інвестицій у громаду безсумнівно є індустріальні парки з якими проводитися тісна співпрація. КП БМР «БВАК», в якості пілотного проєкту, бере участь в рамках Глобальної програми з екоіндустріальних парків (GEIPP), яка в даний час реалізується Організацією Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO), а також фінансується Урядом Швейцарії через Державний секретаріат з економічних питань (SECO).

Звіт також містить напрямки щодо зовнішньоекономічної діяльності Білоцерківської МТГ,  міжнародної співпраці, де Біла Церква має зовнішні відносини з 14-ма містами-партнерами; роботи в агропромисловому комплексі, регуляторній діяльності,  сфері публічних закупівель, впровадження заходів щодо енергоефективності.

 

За підсумками прослуханих звітів заступникам було вказано на необхідність покращення роботи по напрямках, за які вони відповідальні.

Детально із проєктами рішень, до яких прикріплені безпосередні звіти можна ознайомитися на офіційному вебсайті міської ради. Рішення зі звітами будуть оприлюдненні у визначені законодавством  терміни.


Опубліковано: 17 лютого 2022 року
Поділитися