Відбулася 26 сесія Білоцерківської міської ради

17 лютого відбулось засідання двадцять шостої сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий. 

 

Вшанування військовослужбовців

Перед початком засідання міський голова Геннадій Дикий та секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун вручили подяки військовослужбовцям та ветеранам Збройних Сил України, які відстоювали територіальну цілісність України та боронили нашу Батьківщину від агресора у ході АТО.

Серед нагороджених: старший прапорщик 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців Роман Черниш, ветерани ЗСУ – Руслан Новіков, Євген Голуб, Ігор Лиценко, Олексій Володін, Володимир Дяченко, Дмитро Рибалкін.

Традиційно й привітали депутатів, у яких у міжсесійний період були дні народження: Андрія Короля, Назара Коваленка, Анатолія Ляшенка, Миколу Іванова.

 

 

Звернення депутатів

Депутат міської ради Ольга Нагорна звернулася щодо необхідності збереження спокою та консолідації суспільства у складний час сьогодення, коли  збільшується російська агресія на нашу державу. Закликала всіх, хто має можливість, бажання та відповідні  навички долучитися до лав територіальної оборони й, у разі необхідності, боронити Батьківщину.

Депутатський корпус підтримав звернення автором якого є Андрій Король. Документ - щодо негайного виконання умов Будапештського меморандуму адресовано до Президента України,  Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з вимогою негайно вжити всіх політичних та дипломатичних заходів для деескалації ситуації на Українському кордоні та невідкладно звернутися до парламентів та урядів держав-підписантів Будапештського Меморандуму з вимогою виконати взяті на себе зобов’язання і гарантії безпеки, незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

З вимогою негайно звернутись до держав-гарантів – постійних членів Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй з вимогою скликати термінове засідання Ради Безпеки ООН за участю України для забезпечення негайних дій з боку Ради Безпеки задля ефективної деескалації і надання реальної допомоги Україні у відновленні її суверенітету та територіальної цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів.

Звіт щодо регуляторної політики у минулому році

Першим питанням, яке розглянули депутати міської ради на початку засідання став звіт міського голови «Про здійснення державної регуляторної політики Білоцерківською міською радою та виконавчим комітетом у 2021 році».

Варто зауважити, що повноваження у здійсненні державної регуляторної політики покладено на відділ з питань розвитку підприємництва та інвестицій управління економіки Білоцерківської міської ради.

Протягом 2021 року розробниками регуляторних актів: готувалися проекти регуляторних актів, аналізи регуляторного впливу проектів регуляторних актів (далі АРВ), проводилися оприлюднення проектів регуляторних актів та АРВ з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, громадських організацій та об’єднань, проводилися громадські обговорення, від стеження результативності, перегляд регуляторних актів.

 

В аналізі регуляторного впливу розробники обов’язково визначали проблему, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання; цілі державного регулювання; визначали показники результативності акта; визначали заходи, з допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта та ін.

 

 З метою залучення мешканців міста до обговорення проектів, положень ініціатив, які пропонувала міська рада та її виконавчі органи, проводились консультації з громадськістю у формі публічних громадських обговорень. У 2021 році розробниками регуляторних актів проведено 9 заходів з публічного обговорення у форматі «круглого столу» проектів регуляторних актів. До обговорення проектів регуляторних актів запрошувалися представники суб’єктів господарської діяльності, громадських організацій, які мали можливість ознайомитися з відповідними проектами, а також внести свої пропозиції і зауваження, заслухати аргументи розробників регуляторних актів щодо підстав необхідності розробки того чи іншого проекту (положення, правил, встановлення тарифів та інше). Таким чином, громадськість мала можливість впливати на прийняття рішень, що безпосередньо стосуються організації діяльності Білоцерківської міської територіальної громади.

 Протягом 2021 року розробниками регуляторних актів було проведено 23 відстежень результативності проектів та прийнятих рішень, з них 8 рішень міської ради (4 базових, 1 повторне, 3 періодичні), 15 рішень виконавчого комітету (12 базових, 1 повторне та 2 періодичні відстеження). Звіти про відстеження результативності регуляторних актів розміщалися на офіційному сайті міської ради та її виконавчих органів, а також на сайті управління економіки economy.bc- rada.gov.ua.

З початку 2021 року було прийнято 16 регуляторних актів: 4 рішення міської ради та 12 рішень виконавчого комітету.

Так, рішеннями сесії було встановлено місцеві податки та збори, затверджено Порядок розміщення вивісок, Порядку здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель Білоцерківської міської територіальної громади та Порядок відрахування комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями до місцевого бюджету частини прибутку (доходу) за результатами фінансово-господарської діяльності.

Рішеннями виконавчого комітету було: встановлено тарифи на платні послуги, що надаються в комунальних підприємствах та закладах Білоцерківської міської ради Будинок урочистих подій, Льодовий стадіон; встановлено  тарифи на платні медичні послуги, що надаються у міських комунальних медичних установах; встановлено тариф на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.

Станом на 01.01.2022 року в реєстр регуляторних актів Білоцерківської міської ради і виконавчого комітету внесено 41 діючий регуляторний акт, з них 22 рішення міської ради та 19 рішень виконавчого комітету.

Реалізація засад державної регуляторної політики у 2021 році дозволила прийняти за активної участі громадськості актуальні, ефективні і збалансовані рішення, які є важливими для розвитку Білоцерківської міської територіальної громади.


Інші питання, розглянуті на засіданні:

- затверджено план роботи Білоцерківської міської ради на 2022 рік;

-внесені зміни до рішення Білоцерківської міської ради 27 серпня 2020 року №5732-101-VII "Про фінансово-господарську автономію закладів загальної середньої, позашкільної освіти та інклюзивно-ресурсних центрів комунальної власності м.Біла Церква», яким дію даного рішення перевели на територію всієї громади;

-внесені зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 23 січня 2020 року №4892-89-VII "Про Білоцерківську міську премію імені Віктора Міняйла. Відтепер премія матиме статус не міської, а територіальної громади;

- внесені зміни до рішення міської ради від 15 грудня 2020 року № 14-03-VIII «Про утворення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, визначення його чисельності, затвердження персонального складу»;

- прийнято рішення про деякі питання управління підприємствами, що належать до комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади. Даним рішенням затверджені критерії, відповідно до яких утворюватимуться наглядові ради підприємств, що належать до комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади,  порядок їх утворення, організації діяльності та ліквідації, порядок призначення членів наглядової ради підприємства та  вимоги до них;

- прийнято рішення про затвердження статутів КП БМР та статутів КНП БМР у новій редакції;

- затверджено Порядок надання та використання коштів з місцевого бюджету у вигляді фінансової підтримки комунальним підприємствам Білоцерківської міської ради;

- прийнято рішення про закріплення за комунальним підприємством Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка» комунального майна на праві господарського відання. Мова йде про громадську вбиральню, яка знаходиться на Соборній площі;

-  внесено зміни в додаток до рішення Білоцерківської міської ради від 25 листопада 2021 року №1957-21-VIII «Про план діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік»;

- погоджено Положення про молодіжну раду при Білоцерківській міській раді у новій редакції;

- затверджені норми витрат на проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів місцевого рівня;

-розглянуто ряд майнових, земельних та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

 

Відбулася 26 сесія Білоцерківської міської ради


Опубліковано: 17 лютого 2022 року
Поділитися