Засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

13 грудня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Про питання, що стосуються транспортних перевезень

Членами виконавчого комітету  було прийнято рішення про організацію проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Білої Церкви. Згідно рішення відділу транспорту та зв’язку міської ради доручено в двотижневий термін оголосити конкурс з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування №3, 11, 14, 16, 17, 18, 19, 21, 22. Також було затверджено кошторис витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням конкурсу. 

З метою удосконалення мережі міських  автобусних маршрутів загального користування та  покращення  транспортного  обслуговування мешканців м. Білої Церкви, враховуючи  пропозиції робочої  групи  по  опрацюванню зауважень  і  пропозицій  до  комплексної  схеми  руху  громадського  транспорту м.Білої Церкви та  звернення  громадян, на засіданні було внесено зміни до рішення виконавчого комітету міської ради від 31 жовтня 2016 року № 450 «Про затвердження мережі міських автобусних маршрутів загального користування». Зміни стосувалися  таких маршрутів :

№3 – рухатиметься за маршрутом:  вул. Лісова (масив Заріччя)– вул. 2-а Піщана – вул. Євгена Деслава – вул. Дружби - просп. Князя Володимира –  вул. Леваневського – залізнична станція «Роток»- автомагістраль Київ- Одеса; 

№7 – рухатиметься за такою схемою : 4-й мікрорайон - вул. Рибна - вул. Івана Кожедуба -  вул. Осипенка- вул. Ярослава Мудрого –  вул. Григорія Ковбасюка – вул.Логінова –

вул. Привокзальна (вул.Першотравнева ) –  вул. Брестська –  вул. Фастівська - вул.  Офіцерська– вул. В’ячеслава Чорновола –  б-р .Олександріївський – вул. Семашка ; 

№8 – матиме ткаху схему руху : вул. Івана Кожедуба  – вул. Рибна – вул. Грибоєдова – б-р Княгині Ольги – вул. Леваневського – просп. Князя Володимира – вул.Шевченка – вул.Людмили Павліченко - вул.Шолом-Алейхема - вул.Голубина- просп. Князя Володимира – вул. Ярослава Мудрого – вул. Першотравнева –вул. Логінова – вул. Героїв Небесної Сотні – б-р  Олександріївський; 

№17 - Хімбуд – вул. Івана Кожедуба - вул. Осипенка – вул. Ярослава Мудрого - площа Соборна – вул. Дружби - вул. 1-а Піщана -  вул. Ставищанська – вул.Селянська – вул.Таращанська – вул.Січових Стрільців ( Нове Зарічанське кладовище(Володарська траса). 

Влада потурбувалася, аби Новорічно-Різдвяні заходи були доступними для всіх категорій білоцерківців

Новорічно-Різдвяні свята, в цьому році, згідно прийнятого рішення у м.Біла Церква відзначатимуться з 17 грудня 2016р.по 14 січня 2017р.на території парку культури та відпочинку ім..Т.Шевченка.  Визначено, що на проведення масових видовищно-розважальних святкувань буде забезпечуватись рядом відділів та управлінь міської ради спільно з КП БМР «Парк культури та відпочинку ім..Т.Шевченка». Святкування передбачатимуть проведення зимових ігор, розважальних концертів, ярмаркових заходів тощо. Передбачається охоплення та залучення до  них мало мобільних груп населення, дітей-інвалідів, дітей сиріт, внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, ліквідаторів та інших пільгових категорій білоцерківців.

Крім того, для зручності жителям міста, буде передбачено подовжений графік роботи  електротранспорту  в ніч з 31 грудня ц.р. на 01 січня 2017р. та в ніч з 06 на 07 січня 2017р. Підприємствам, що надають транспортні послуги також буде рекомендовано  дотримуватись такого ж графіку руху. 

Тимчасово рух по вул.Л.Курбаса буде обмежено

Члени виконавчого комітету  прийняли рішення про організацію дорожнього руху по вулиці Леся Курбаса .  Рішенням, тимчасово, аби знизити аварійність в місцях де є загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод та для підвищення безпеки дорожнього руху, з 15 грудня 2016 року по 10 січня 2017 року під час проведення новорічних святкувань, буде обмежено рух по вулиці Леся Курбаса, (від перехрестя бульвару Олександрійського з вулицею Леся Курбаса до перехрестя Торгової площі з вулицею Леся Курбаса).

Стан  епідемічної ситуації по захворюваності  на ВІЛ/СНІД в місті

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Павло Маслянко поінформував  присутніх про епідемічну ситуацію по захворюваності на ВІЛ/СНІД в місті та стан медичного забезпечення даної групи хворих за 9 місяців 2016 року. 

Так,  епідемічна ситуація з ВІЛ–інфекції в м. Біла Церква залишається напруженою і характеризується поширенням ВІЛ серед різних контингентів населення, зростає кумулятивна кількість ВІЛ–інфікованих осіб і хворих на СНІД, відмічається переважне ураження осіб працездатного віку, а також зміна частки шляхів передачі інфекції з перевагою статевого шляху над парентеральним.       

Станом на 01.11.2016 року під медичним наглядом Центру СНІДу перебуває 1031  хворих з ВІЛ-інфекцією, серед них з діагнозом ВІЛ-інфекція – 928 осіб,  з діагнозом СНІД - 436 осіб. Показник поширеності ВІЛ-інфекції дещо зменшився на 13,7% і становить 446,0 на 100 тис. населення. Показник поширеності СНІДу збільшився на 14,7% і становить 209,6 на 100 тис. населення. Якщо порівнювати міські показники з обласними, то поширеність ВІЛ-інфекції в місті перевищує обласний в 1,9 рази (507,0 проти обласного 273,5 на 100 тис.нас.), поширеність СНІДу в 2,3 рази (182,7 проти обласного 83,4 на 100 тис. нас.). За 9 місяців 2016 року зареєстровано 84 нових випадків захворювання на ВІЛ/СНІД, з них 76 випадків СНІДу.

З усіх зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції 94,4% приходиться на вікову категорію 15-49 років (876 осіб). Це особи, які відносяться до репродуктивної групи, і в порівнянні з минулим роком у цій групі відмічається ріст на 1,9%. Переважний шлях зараження вірусом ВІЛ є статевий  шлях – 60,0%. Це свідчить про те, що ВІЛ-інфекція поступово переходить із цільової групи ризику споживачів ін’єкційних наркотиків (СІН) на загальне населення. Парентеральний шлях передачі має тенденцію до зниження з 61,5% в 2008 році до 40,0% в 2016 році.

За весь період нагляду зареєстровано 410 дітей, з них  народжених ВІЛ– інфікованими матерями 398. Встановлено діагноз ВІЛ-інфекція 51 дитині, з них прибуло в місто – 9 дітей.

Станом на 01.11.2016 року на обліку перебуває 48 дітей, з них 31 дитина з встановленим діагнозом ВІЛ–інфекція, 17 дітей до 18 місячного віку знаходиться під лабораторним моніторингом. 9 дітей з IV клінічною категорією СНІД. В 2016 році взято на облік 7 нових дітей народжених ВІЛ-інфікованими матерями. Діагноз ВІЛ-інфекція не встановлений.

Всі діти народжені ВІЛ-інфікованими матерями знаходяться під подвійним медичним наглядом (Центр СНІДу та КЗ БМР «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2») до 18 місячного віку. За цей період діти обстежуються сучасним методом дослідження полімеразно-ланцюговою реакцією (ПЛР) і методом імуноферментного аналізу (ІФА) в Республіканському Центрі і на базі Київського науково-дослідного інституту епідеміології і інфекційних хвороб.

В місті посилена безпека донорства шляхом проведення 100% тестування донорської крові та її компонентів на ВІЛ-інфекцію з метою запобігання випадків передачі ВІЛ-інфекції через кров. За 9 місяців 2016 року обстежено 7280 донорів. Позитивних результатів не виявлено. При виявлені позитивної крові, вона вибраковується, знешкоджується з відповідною реєстрацією в протоколах. Запаси плазми крові в Центрі крові зберігаються в низькотемпературних холодильниках на карантині, використовуються після повторного тестування.

У нашому місті все населення має вільний доступ до безкоштовного добровільного консультування, але проведення тестування на ВІЛ-інфекцію доступно більше групам ризику, для яких тест-системи отримуються за рахунок Глобального фонду.

Павло Маслянко наголосив, що у місті створено 3 кабінети «Довіра» де проводиться дотестове консультування та обстеження бажаючих на ВІЛ-інфекцію. Крім того, такі обстеження проводяться на базі всіх лікувальних закладів за бажанням хворого. Але слід відмітити, що в місті проводять обстеження за власні кошти на базі лабораторії «ІНВІТРО» та в комунальному закладі Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська госпрозрахункова поліклініка профоглядів». Тест-системами для обстеження на ВІЛ-інфекцію методом ІФА централізовано забезпечуються вагітні і донори. Групи ризику обстежуються методом швидких тестів, які на даний час надаються згідно програми USAID «Respond» та Благодійним Фондом «Фундація АНТИСНІД - Україна».

Згідно Національної Програми подолання епідемії ВІЛ/СНІДу, з метою зменшення ризику ВІЛ-інфікування та формування прихильності до антиретровірусної терапії серед споживачів ін’єкційних наркотиків, в місті працює програма по замісній профілактичній терапії (ЗПТ) для споживачів ін’єкційних наркотиків на базі комунального закладу Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №4». Всього на замісній терапії перебуває 90 наркозалежних пацієнтів, з них 46 осіб ВІЛ–інфікованих. Обстеження на ВІЛ-інфекцію/СНІД серед споживачів ін’єкційних наркотиків також проводить Всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус Україна». Всього обстежено 222 особи.

23.11.2016 року Всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус Україна»  проводила в Білій Церкві профілактичну акцію до Дня боротьби зі СНІДом, в рамках Тижня доступного тестування. Тестування відбувалося в мобільній клініці. Серед 72 протестованих осіб, виявлено 3 позитивні результати.

В лікувально-профілактичних закладах міста впроваджені заходи по захисту медичних працівників, які мають ризик інфікування при виконанні професійних обов’язків, при роботі з кров’ю і по недопущенню розповсюдження ВІЛ-інфекції на робочому місці, а саме: щорічне страхування, оснащення робочих місць аптечками для проведення термінової профілактики.

Протягом року медичне забезпечення хворих на ВІЛ/СНІД здійснювалося з декількох джерел: коштів Глобального Фонду 10 раунду на лікування опортуністичних інфекцій  отримано медикаментів на суму 51,6 тис. грн., гуманітарної допомоги на суму 1391,6 тис. грн.

З метою проведення якісної лабораторної діагностики ВІЛ-інфекції/СНІДу та своєчасного лікування хворих, необхідно проводити моніторинг лікування. Для цього край необхідно укомплектовувати лабораторію КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №3»  сучасним технологічним обладнанням, а саме: імуноферментним фотометром, автоматичним гематологічним та біохімічним аналізаторами.

КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №3» отримав від Міжнародного Альянсу портативний аналізатор Pima, для визначення СD4 клітин у ВІЛ-інфікованих, що допоможе прискорити терміни призначення терапії хворим з ВІЛ-інфекцією. З метою удосконалення системи тестування на ВІЛ-інфекцію впроваджено метод проведення скринінгових досліджень із застосуванням «швидких тестів». Наше місто приймає участь у програмі USAID «Respond» з покращення послуг у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу серед представників груп найвищого ризику в Україні. Цілі цієї програми є подолання СНІДу, як загрози здоров’ю населення до 2020 - 2030 років. 

Коротко про інші рішення:

Під час засідання виконавчого комітету також було:

-         затверджено план діяльності виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік;

-         прийнято рішення про передачу з балансу управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Білоцерківської міської ради на баланс управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради марлі медичної;

-         встановили режим роботи ряду об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення;

-         прийнято рішення про деякі питання  перепланування приміщень;

-         затверджено новий склад комісії по обстеженню житла, щодо проведення безоплатного капітального ремонту власних житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу, а також першочерговий поточний ремонт житлових будинків і квартир осіб, які мають на це право;

-         погоджено розмір пайових внесків  замовника у створенні ті розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Біла Церква;

-         затверджено перелік об’єктів і заходів, що фінансуються у 2016році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, яким спрямовано додатково 23 тис.грн. на заміну вікон в лікарні №1;

-         внесено зміни до додатку 4 рішення виконавчого комітету міської ради від 31.10.2016р. №462 «Про затвердження штатних розписів апарату ради та її виконавчих органів з 01 січня 2017р.», якими затверджено штатний  розпис департаменту житлово-комунального господарства міської ради з 01.01.2017р.;

-         розглянуто ряд опікунських питань.



Опубліковано: 14 грудня 2016 року
Поділитися