Засідання сесії Білоцерківської міської ради

21 липня відбулось засідання чотирнадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Г.Дикий.

 Перед початком засідання депутати міської ради підтримали депутатський запит В.Кошеля щодо розгляду питання по припиненню укладення договорів ТОВ «Білоцерківвода»  на водопостачання та водовідведення з ОСББ/ЖБК у якості колективного абоненту без відповідного рішення співвласників. А також організувати та провести засідання «круглого столу»  за участю концесіонера ТОВ «Білоцерківвода», представників ОСББ та ЖБК міста Біла Церква, депутатів Білоцерківської міської ради та громадських організацій щодо врегулювання зазначеного питання.

 Також було підтримано звернення жителів  мікрорайону Гайок, яке озвучив депутат міської ради   А.Король щодо перенаправлення руху військового транспорту, який задіяний у підготовці до святкування Дня Незалежності України, минаючи житлову зону даного мікрорайону.

 Місцевий бюджет

На засіданні сесії міської ради депутати  затвердили звіт про виконання  бюджету м.Біла Церква за І півріччя 2016р.

Так, за інформацією начальника міського фінансового управління,  до міського бюджету надійшло близько 670 млн.грн.  З них- до загального фонду бюджету – 614 млн.грн.. Дані кошти були спрямовані на фінансування сфери житлово-комунального господарства,  місцевих галузевих  програм, функціонування бюджетних установ та ін.

За даними казначейського звіту за січень-червень 2016 року перевиконання бюджету  становить 44, 7 млн.грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого  року  (в співставних умовах)  доходи загального фонду зросли на  47,3%,  або  на 78 млн.грн.

Кошти, які надійшли до міського бюджету використовуються згідно із плановими призначеннями, всі завдання, що були визначені – виконані на 100%.Також депутати внесли зміни до плану доходів та видатків міського бюджету на поточний рік. Завдяки перевиконанню доходної частини бюджету м.Біла Церква за І півріччя 2016р.  планові призначення загального фонду були збільшені на суму 6 млн.238 тис.грн, кошти якого будуть спрямовані на заробітну плату працівникам освітніх та медичних установ, харчування в лікарняних закладах, пільгове зубопротезування, інші статті соціального характеру, підтримку бюджетних установ та ін.

Кошти  спеціального фонду (бюджет розвитку) в сумі  36млн.880 тис.грн. будуть спрямовані на капітальні ремонти дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, придбання апарату УЗД в міський пологовий будинок та ін.

Звернення, які підтримали депутати міської ради

В ході засідання депутати  прийняли рішення звернутися до Голови Верховної Ради України та народних депутатів України щодо недопущення ухвалення змін до Конституції України в частині надання особливого статусу окремим районам Донецької та Луганської областей.  Депутати міської ради  висловили занепокоєння, що ці зміни можуть призвести до зростання соціальної напруги в суспільстві та порушити територіальну цілісність держави.

Другим  рішенням  депутати підтримали звернення до Президента України щодо зупинення дії постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 року № 315 та створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства. У зверненні йдеться, що у зв’язку із підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги у населення понизилися платоспроможність, знизився рівень життя, і як наслідок – зростає рівень соціальної напруги серед населення.  Тому, депутати міської ради звернулися з проханням:

1.Зупинити дію постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 року № 315;

2. Терміново створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства, наділивши її усіма необхідними повноваженнями та забезпечивши їй відкритий доступ до всіх документів;

3. Дати доручення НКРЕКП переглянути обґрунтованість тарифів на природний газ для населення та виробників теплової енергії;

4. Надати економічне обґрунтування встановленим тарифам.

Про тарифи на комунальні послуги 

Депутати міської ради прийняли рішення про неконституційність та несправедливість підняття величини тарифів на комунальні послуги для населення без підвищення розміру мінімальної заробітної плати та пенсії.

В рішенні йдеться про недопустимість запровадження з 01 липня 2016р. нових тарифів на централізоване гаряче водопостачання та централізоване опалення без одночасного  перегляду розмірів мінімальної заробітної плати та пенсії.  Зазначається, що дії Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вважається як порушення соціальних засад конституційного ладу України. Вимагається переляд політики держави у частині формування тарифів на комунальні послуги для населення з обов’язковими консультаціями з органами місцевого самоврядування. Депутати також звернулися з проханням до всіх органів місцевого самоврядування України підтримати пропозицію про ініціювання Президентом України  подання до Конституційного Суду України щодо внесення змін у відповідну Постанову Кабінету Міністрів України.

Місто шукає шляхи залучення додаткових коштів на лічильники теплової енергії

На засіданні сесії міської ради також було прийнято рішення звернутися до народних депутатів України О. Марченка, Х.Мепарішвілі, І.Сисоєнко, Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г.Зубка, голови Київської обласної ради Г.Старікової, голови Київської обласної адміністрації М.Мельничука щодо сприяння виділення коштів на встановлення лічильників теплової  енергії у житлових багатоквартирних будинках м.Біла Церква.



Опубліковано: 21 липня 2016 року
Поділитися