Презентація концепції роботи Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

20 липня ц.р. в приміщенні Білоцерківської міської ради відбулася апаратна нарада за участю керівників структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради. В ході наради була презентована концепція роботи комунального підприємства «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви», шляхи його співпраці з управліннями та відділами Білоцерківської міської ради.

Міський голова Геннадій Дикий, зазначив що, одним із завдань Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви є розробка інвестиційних проектів, залучення інвестицій під них як державних коштів, так і міжнародних донорських організацій. Зазначив, що до роботи над реалізацією цих завдань залучені учасники проекту «Команда Змін», які пройшли ряд етапів навчання, отримали Дипломи Міжнародного інституту бізнесу про підвищення кваліфікації за программою «Адміністрування у публічному секторі».

Директор Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви Назарій Атаманчук ознайомив присутніх керівників структурних підрозділів з проектами, які були розроблені під час навчань «Команди змін» та будуть реалізовані найближчим часом. Ці проекти спрямовані на реалізацію «Стратегії розвитку міста Біла Церква на період до 2025 року, зупинився на основних функціях та планах роботи агенції до кінця 2016р. Так як, більшість цільових програм щодо розвитку міста вже реалізовується структурними підрозділами міської ради то важливим є налагодження співпраці між експертами «Команди змін» та посадовими особами місцевого самоврядування.

Ці проекти будуть сприяти розвитку громади міста та громадянського суспільства і підвищення його ролі в управлінні містом, забезпечення економічного зростання на основі створення умов для розвитку підприємництва, трансформацію моделі управління містом та підвищення якості життя в Білій Церкві.

Разом з тим, агенція буде реалізовувати ряд програм та проектів самостійно.

Зокрема, серед першочергових завдань «Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви» — розробка та затвердження Плану заходів з реалізації СРБЦ2025, програм та проектів щодо громадянського суспільства, розвитку туристичного потенціалу , налагодження механізмів підтримки підприємництва та співпраці з містами-побратимами, створення інвестиційної карти міста, мережі партнерських організацій для залучення грантів та інвестицій, розробка проектів з енергоефективності тощо.

 



Опубліковано: 21 липня 2016 року
Поділитися