Засідання «круглого столу» щодо обговорення проектів рішень виконавчого комітету міської ради

06 травня в м.Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» щодо  обговорення  проектів  рішень  виконавчого комітету  міської  ради:
-         Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 27 листопада 2014 року №446 «Про тарифи на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування»;
-         Умови проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в місті Біла Церква;
-         Про організацію та управління рухом міського пасажирського транспорту.

 Під час засідання заступник міського голови Валерій Гнатюк поінформував, що в перший зазначений проект рішення вносяться зміни  стосовно режиму руху перевезень пасажирів. Зокрема, вноситься доповнення, яким крім режиму руху маршрутного таксі передбачатиметься звичайний режим руху. Тарифи на перевезення залишаються без змін.

  Валерій Гнатюк також наголосив, що виникла необхідність перегляду умов проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Біла Церква у зв’язку із зверненнями ряду громадських організації та підприємств-перевізників про те, що даний проект є регуляторним актом і має пройти повну процедуру обговорення. Наразі триває дана процедура обговорення.  Подані в письмовій формі зауваження та пропозиції будуть розглядатися на засідання виконавчого комітету міської ради.
 
На засіданні «круглого столу» також було представлено проект рішення виконавчого комітету «Про організацію та управління рухом міського пасажирського транспорту», яким передбачається визначення на конкурсних засадах підприємства, що буде впроваджувати  єдину міську систему диспетчеризації з використанням супутникової системи навігації руху пасажирського транспорту загального користування.

В ході обговорення питань  присутніми були надані пропозиції до умов проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. Зокрема, доповнити пунктом, який зобов’язуватиме керівників  автотранспортних підприємств-перевізників проводити інструктажі водіїв щодо їхніх дій при перевезенні інвалідів-візочників.

Присутніми  також піднімалися питання щодо підвищення якості надання послуг перевезення при використанні супутникової системи навігації, необхідності будівництва зупинок громадського транспорту  обладнаних інформаційними електронними табло,  розвитку транспортної інфраструктури та ін.

На  засіданні «круглого столу» були  присутні депутати міської ради, члени виконавчого комітету, конкурсного комітету, представники підприємств-перевізників, громадських організацій, журналісти міських ЗМІ.



Опубліковано: 06 травня 2016 року
Поділитися