Засідання «круглого столу» на тему: «Реалізація завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики»

13 листопада в м.Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Реалізація завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики».

В ході засідання «круглого столу» міський голова В.Савчук наголосив, що в Білій Церкві значна увага міської влади приділяється питанням сприяння розвитку громадянського суспільства, реалізації завдання Президента України В.Ф.Януковича щодо максимального залучення громадськості до участі в управлінні державними справами.

Відмітив, що станом на 01 листопада 2013 року в місті зареєстровані та діють 104 міських організацій політичних партій, 254 громадських об’єднань. Наголосив, що при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради функціонує Громадська рада в кількості тридцяти інститутів громадянського суспільства. Також діє рада громадських організацій соціального спрямування при міському голові, що сприяє забезпеченню участі громадськості у формуванні та реалізації політики міської влади в соціально-економічному та культурному напрямках.

Представники міських організацій політичних партій, громадських об'єднань запрошуються на засідання сесій міської ради, беруть участь у громадських слуханнях з актуальних проблем життєдіяльності міста та ін.

Міський голова В.Савчук підкреслив, що завдяки співпраці влади та громадськості міста забезпечується реалізація завдань та доручень Президента України В.Ф.Януковича, виконання програми економічних реформ України на 2010-2014рр. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Під час засідання «круглого столу» присутні також заслухали інформацію начальника управління охорони здоров’я міської ради А.Рогова щодо звернень громадян, обговорили виконання в м.Біла Церква Державної цільової програми Цукровий діабет на 2009-2013рр., реалізацію в місті пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати для гіпертоніків та ін.

В заході взяли участь секретар міської ради О.Олійник, заступник міського голови М.Антонюк, представники інститутів громадянського суспільства  та міських ЗМІ.



Опубліковано: 14 листопада 2013 року
Поділитися