Засідання виконавчого комітету: запуск теплопостачання, оздоровлення дітей

29 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

На порядок денний виконавчого комітету було винесено два питання.

Члени виконавчого комітету ухвалили важливе на даний час для білоцерківців  питання- про процедуру включення систем опалення в м. Біла Церква, яким  розпочато запуск систем опалення житлового фонду міста з 29 жовтня ц.р.

Міський голова наголосив, що очікується пониження температури повітря, тому КП БМР «Білоцерківтепломережа» повністю готове до запуску опалення. Керівники та відповідальні працівники ЖЕКів,  комунальних закладів попереджені про початок процедури, є присутніми в приміщеннях й контролюватимуть хід процес.  Передбачається, що протягом 3-4 днів процедура завершиться.

Варто наголосити, що у будинках, де відсутні лічильники обліку подачі тепла запуск розпочинатиметься після підписання відповідних актів. Таких будинків у місті залишилося лише близько 10%,  решта обладнані відповідними засобами обліку. 

Другим рішенням було схвалено проект рішення Білоцерківської міської ради  «Про затвердження міської програми оздоровлення та відпочинку дітей міста Біла Церква на 2020 рік».

Міська програма оздоровлення та відпочинку дітей міста  Біла Церква на 2020 рік  розроблена з метою організації повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, лікування дитячого населення міста, максимального використання міських оздоровчих закладів, забезпечення якісного медичного обслуговування і харчування, створення належних умов для культурно-виховної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи під час перебування на оздоровленні, відповідно до законів України.

Варто зауважити, що в місті щороку здійснюється комплекс заходів, спрямованих на організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей.

При загальній кількості дітей шкільного віку, які мають право на отримання послуг з оздоровлення та відпочинку, - 21325 чоловік, станом на 01 жовтня 2019 року такими послугами забезпечено 4272 осіб (проти  4775/6768  осіб   в 2018/2017рр), що складає 21% від кількості дітей шкільного віку.

З міського бюджету на дитячу оздоровчу кампанію 2019 року (станом на 01 жовтня 2019 р.) було виділено 3514,7 тис. грн, при запланованих 3977,8 тис. грн, що дало можливість охопити відпочинковими послугами 1834 дітей міста та забезпечити роботу 16 пришкільних таборів денного перебування на базі  навчальних  закладів міста.    

Міська програма оздоровлення та відпочинку дітей міста Біла Церква в 2020 році планується реалізовуватись за рахунок коштів міського бюджету, інших джерел не заборонених законодавством України та скоординованої організації проведення оздоровлення та відпочинку дитячого населення міста.

Основними завданнями Програми є:

- забезпечення змістовного відпочинку, оздоровлення, трудового і патріотичного виховання дітей, їх фізичного та духовного розвитку, реалізації індивідуальних здібностей і потреб дітей під час оздоровлення;

- збільшення кількості оздоровлених дітей, насамперед  дітей, які потребують особливої   соціальної  уваги та підтримки;

-  розширення різноманітних форм організації відпочинку та оздоровлення дітей;

-  максимальне використання місцевої оздоровчої бази;

-  зміцнення матеріально-технічного та фінансового стану наявної оздоровчої бази;

- створення умов для оздоровлення максимальної кількості дітей у період літнього відпочинку;

- забезпечення оздоровленням та відпочинком до 50% дітей шкільного віку,  стовідсотково охопивши  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків та в зоні антитерористичної операції на сході України або здійснені заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об’єднаних сил; дітей-інвалідів, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей учасників антитерористичної операції на сході України – не менше 55 %.

Даним проект рішення буде винесено на розгляд депутатів під час засідання сесії міської ради.

Засідання виконавчого комітету: запуск теплопостачання, оздоровлення дітей


Опубліковано: 29 жовтня 2019 року
Поділитися