Засідання виконавчого комітету

11 лютого відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Визначено лауреатів міської літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя- Левицького

Відповідним рішенням члени виконавчого комітету міської ради затвердили висновок комісії з присудження міської літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького, який оформлений протоколом № 44 від 14 листопада 2019 року.

 Так, визначено, що лауреатами міської літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя Левицького стали:

-    Кириченко Андрій Степанович за книгу «Гільзи у кишені». Це третя збірка поезій лауреата. Його вірші вражають глибиною емоційної напруги, силою духовності і моральних якостей, людяності, великим патріотизмом;

-    Коробко Валентина Іванівна за творчий доробок, виставкову діяльність та популяризацію декоративно - вжиткового мистецтва. Валентина Коробко – переможниця міських та Всеукраїнських конкурсів, проводить майстер-класи, разом тим веде активну виставкову діяльність.

Рішенням встановлено також розмір премії. Кожен з лауреатів отримає  по 5 тис. грн.

Затверджено фінансові плани на 2020 рік комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради

Отож, затверджено відповідні плани на поточний рік комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» та «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2».

Плани медичних установ первинної ланки медицини містять основні фінансові показники підприємств за минулий рік та прогноз на 2020рік, показують формування фінансових надходжень та витрат установ, дані щодо руху грошових коштів тощо.

Управлінню економіки Білоцерківської міської ради доручено  здійснювати контроль за виконанням показників затверджених фінансових планів комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради.

Обговорення даного питання можна переглянути на веб-сайті міської ради.

 

Звіт про  роботу спостережної комісії при  виконавчому комітеті міської ради за 2019 рік

Діяльність спостережної комісії при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради  у минулому році була спрямована на реалізацію наступних завдань:

-організацію та здійснення громадського контролю  за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання;

-сприяння  установам виконання покарань  у виправленні і ресоціалізації засуджених осіб та створення належних умов  для їх тримання, залучення до цієї діяльності  громадських організацій, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, установ і організацій незалежно від форми  власності;

-організацію виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими  від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом не відбутої частини покарання;

-надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

 

Основна робота спостережної комісії у минулому році  проводилася відповідно до плану  роботи  спостережної комісії на 2019 рік. Організаційною формою роботи комісії  були засідання, які проводилися не рідше одного разу на місяць. За звітний період  було проведено 12 засідань,  з них - п’ять виїзних засідань  на базі державної установи  «Білоцерківська  виправна колонія №35».

Так, членами комісії оглядалися об’єкти дільниці соціальної реабілітації державної установи  «Білоцерківська  виправна колонія №35», дільниці посиленого контролю колонії, здійснювався огляд медико-санітарної частини колонії, відділень соціально - виховної та психологічної служби, огляд місць приготування та прийому їжі.

 Підчас огляду дільниці посиленого контролю проводились індивідуальні співбесіди із засудженими особами; особистий прийом засуджених осіб (звернень, скарг  від засуджених осіб на їх утримання  у виправній колонії  не надходило); розглядались питання  по семи засуджених особах  щодо їх переведення з дільниці соціальної реабілітації державної установи та ін.

 

Безпосереднє здійснення заходів громадського контролю за поведінкою та проведенням виховної роботи із засудженими  особами та особами, які звільнилися з місць позбавлення волі (за попередньою їх згодою) покладалися на представників спостережної комісії.  Так, робота з питань працевлаштування таких осіб, проводилася  Білоцерківським  міськрайонним центром зайнятості.  За звітний період було надано 105 відповідей на повідомлення Державних установ (виправних колоній) про можливості працевлаштування та перелік актуальних вакансій. Були організовані та проведені й інформаційні заходи, надано інформацію про порядок  реєстрації  в службі зайнятості, про додаткові гарантії зайнятості для окремих категорій громадян, можливості здобуття професії за направленням служби зайнятості, про вимоги роботодавців до претендентів на вакантні робочі місця.

Центром зайнятості на основі Меморандуму про співробітництво з філією Державної установи «Центр пробації» Білоцерківського міськрайонного відділу, проводилися заходи з надання засудженим особам допомоги у працевлаштуванні. Так, за 2019 рік  32 особи, які звернулись до Білоцерківського  міськрайонного центру зайнятості за направленням органу пробації  отримали послуги із сприяння у  працевлаштуванні, відвідували ярмарки вакансій, презентації робочих місць безпосередньо у роботодавця та інші (одна особа працевлаштована).

Особам звільненим з місць позбавлення волі надавалася і надається допомога спеціалістами Комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг» у відновленні документів, працевлаштуванні, реєстрації місця проживання, наданні медичної допомоги та лікуванні в закладах охорони здоров’я міста. При міському  територіальному центрі також функціонує відділення обліку бездомних осіб. Проводиться роз’яснювальна робота та надається інформація про пункти харчування, надання одягу та взуття тощо.

Звіт також містить інформацію про відповідну роботу щодо забезпеченню соціального патронажу осіб з числа молоді, які відбули покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на певний строк, а також звільнених від подальшого відбування зазначених видів покарань на підставах, передбачених законом проводили спеціалісти Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;  про співпрацю з міськими громадськими організаціями та інше.

Інформацію було взято до відома.

 

Змінено коефіцієнт для перерахунку вартості теплової енергії для населення

Членами виконавчого комітету ухвалено рішення про виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р. № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» в м. Біла Церква за січень 2020 року.

У відповідності до чинних нормативно - правових актів, у зв`язку зі зміною ціни природного газу у січні 2020 року комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» зобов`язано застосувати при здійсненні нарахувань за січень 2020 року, виключно за категорією «населення», коефіцієнт 0,93 для перерахунку вартості теплової енергії, послуг з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води.

Інформуємо, що відповідно до Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 10 грудня 2018 року № 1738 «Про встановлення тарифів на послугу з централізованого опалення, що надає населенню КП БМР «Білоцерківтепломережа», вартість 1 Гкал становить 1550,83 грн для будинків з будинковими та квартирними приладами обліку; вартість 1 кв. м опалювальної площі без приладів обліку становить 39,66 грн. З урахуванням знижки 7% ціна  опалення для жителів Білої Церкви становитиме  1442 грн/Гкал.

Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що протягом нинішнього опалювального періоду ціни на теплопостачання в Білій Церкві зростати не будуть, навпаки – можливе їх зниження, і розмір знижки у подальшому залежатиме, в першу чергу, від цін на газ.

Зміну розміру нарахувань «Білоцерківтепломережа» має відобразити в платіжних документах за січень, які будуть надіслані споживачам у лютому ц.р.

Внесено зміни до Порядку надання грошової допомоги по Програмі соціального забезпечення та соціального захисту населення м. Біла Церква «Турбота» на 2017-2022 роки

Даний Порядок було затверджено рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 26 вересня 2017 року № 337. Наразі його доповнено розділом такого змісту: «Надання разової грошової винагороди та міської стипендії особам, які удостоєні звання «Почесний громадянин міста Біла Церква».

Отож, разова грошова винагорода особам, які удостоєні звання «Почесний громадянин міста Біла Церква», надаватиметься на підставі рішення міської ради про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Біла Церква» у розмірі п’яти прожиткових мінімумів на одну особу в розрахунку на місяць, встановленого Законом України «Про Державний Бюджет України» на поточний рік.

Подання переліку таких громадян забезпечуватиметься управлінням соціального захисту населення Білоцерківської міської ради.

У разі присвоєння звання «Почесний громадянин міста Біла Церква» посмертно виплата разової грошової винагороди членам сім’ї або спадкоємцям померлого не здійснюватиметься.

Міська стипендія особам, які удостоєні звання «Почесний громадянин міста Біла Церква» та проживають у місті Біла Церква, надається щомісячно у розмірі одного прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, встановленого Законом України «Про Державний Бюджет України» на поточний рік.

Подання переліку таких громадян також забезпечується управлінням соціального захисту населення Білоцерківської міської ради.

У разі смерті особи, яка удостоєна звання «Почесний громадянин міста Біла Церква», виплата міської стипендії припиняється з місяця наступного за місяцем смерті такої особи.

 

Про надання дозволу на вжиття обмежувальних заходів у  закладах освіти м Біла Церква у зв’язку із захворюваністю учнів та вихованців

 

Дане рішення було ухвалено з метою запобігання збільшення захворюваності на грип і гострі респіраторні захворювання та уникнення епідемічних ускладнень.

Доповідаючи питання, начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик зауважив, що в місті вже протягом двох тижнів проводиться моніторинг щодо стану захворюваності серед дітей.

У Білій Церкві захворюваність серед дітей становила від 10% до 17% (показником, коли вводять карантин є поріг інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ -  25-30%). Проте, станом на сьогодні, у навчальних закладах є певні класи, де захворюваність має доволі високий показник, тоді, коли загальна захворюваність у школі невисока. 

Із 734 класів, які функціонують у Білій Церкві, карантин у 77 класах, це становить більше 10 % від загальної їх кількості.

Аби не зупиняти повністю процес навчання у місті, даним рішенням було вирішено надати повноваження керівникам закладів загальної середньої освіти приймати рішення про запровадження протиепідемічних та обмежувальних заходів шляхом призупинення освітнього процесу в окремих класах закладу освіти.

Управлінню освіти і науки Білоцерківської міської ради надано повноваження приймати рішення про запровадження протиепідемічних та обмежувальних заходів шляхом призупинення освітнього процесу в окремих закладах загальної середньої освіти.

За умови, коли у місті буде подолано епідеміологічний поріг захворюваності – загальний карантин має бути введено рішенням комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

Юрій Петрик наголосив, що у разі введення призупинення навчального процесу  передбачено механізми, щоб наздогнати матеріали шляхом дистанційного навчання, ущільненням подачі матеріалів тощо.

 

Під час засідання було:

 

-внесено зміни в додаток 3 до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 12 лютого 2019 року № 87 «Про внесення змін в додаток 3 до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 17 квітня 2018 року №165 «Про стипендію міського голови кращим спортсменам спортивних установ м. Біла Церква та їх тренерам»;

- затверджено заходи та план дій з підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2020 році в місті Біла Церква;

-затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості для розробки проектно-кошторисної документації та проходження експертизи по проекту «Реконструкція тротуарної частини по бульвару Олександрійському (в районі буд. 107); по проекту «Реконструкція алеї бул. Олександрійський у межах від буд. 40 до буд. 44/2;

-затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вулиці Гризодубової, 84;

- прийняті рішення про деякі питання щодо соціального квартирного обліку,  щодо квартирного обліку;

- затверджено  розрахунок  плати за соціальне житло – кімнати № 6 площею 10,6 м2 та місця загального користування площею 13,1 м2 розташованих за адресою: м. Біла Церква, вул. Митрофанова, 9 квартира 3. Відповідно до Порядку розрахунку плати за соціальне житло, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2007 року № 155, плата за наймання соціального житла обчислюється  виходячи з балансової вартості житлового будинку певної групи капітальності з урахуванням строку служби цього будинку за певною формулою. Отож, плата за наймання даного соціального житла  становитиме  442,80 грн;

 

-створено комісію з обстеження виявлених безхазяйних каналізаційних мереж (мереж водовідведення) по вул. Вернадського, буд. 4 та буд. 6;

 - несено зміни до складу комісії з питань надання бюджетних коштів  на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа;

 

-затверджено новий склад комісії для розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

 

-затверджено новий склад комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам; новий склад комісії по наданню житлових субсидій і пільг

 

-затверджено; протокол робочої групи з питань організації надання фінансової підтримки громадським організаціям;

 

- прийнято рішення про організацію та проведення призову громадян України на строкову військову службу в квітні – червні 2020 року;

- затверджено склад комісії з перевірки стану військового обліку громадян України на території міста Біла Церква у 2020 році;

-розглянуто ряд питань присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна; надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами; розглянуто ряд опікунських питань та питання щодо захисту майнових та житлових прав дітей та недієздатних осіб, з яких були прийняті відповідні рішення. 


Опубліковано: 11 лютого 2020 року
Поділитися