Засідання виконавчого комітету

10 березня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.


Про заходи запобігання поширення деяких інфекційних захворювань

З метою мінімізації ризиків поширення вірусних захворювань,  згідно із законодавством України, відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України, на виконання доручення Кабінету Міністрів України щодо загрози погіршення епідеміологічної ситуації та  взявши до відома, що гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом СОVID -19 Наказом МОЗ України від 25.02.2020 р. №521 офіційно було віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб, відповідно до рішення комісії виконавчого комітету міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 19.02.2020р. виконавчий комітет міської ради вирішив:

1) забезпечити виконання Рішення комісії виконавчого комітету міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 19 лютого 2020 року (Протокол №2 «Про заходи щодо запобіганню і поширенню на території міста гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-пСоV»);

2) забезпечити проведення профілактичних і протиепідемічних заходів на території міста:

-суб’єктам господарювання, що провадять діяльність у місцях масового скупчення людей (зокрема на торговельних об’єктах, у місцях проведення культурно-масових заходів, кінотеатрах) та здійснюють перевезення громадським транспортом, забезпечити проведення заходів з посилення режиму поточної щоденної дезінфекції;

-звернутися до керівників підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності щодо створення особливих умов та режимів праці, навчання, пересування і перевезення, спрямованих на запобігання захворювань на гострі респіраторні захворювання;

-начальнику управління освіти і науки в період загострення епідемічної ситуації, пов’язаної з гострими респіраторними захворюваннями, доручено забезпечити проведення обмежувальних та профілактичних заходів у закладах освіти, зокрема дитячих дошкільних та позашкільних та вищих навчальних закладах усіх форм власності;

-тимчасово обмежити проведення освітніх, спортивних, туристичних, розважальних та інших масових заходів в місті;

-звернутися до засобів масової інформації щодо поширення рекомендацій Міністерства охорони здоров’я про алгоритм дій людини у випадку підозри на респіраторне захворювання та розповсюдження "пам’ятки про самоізоляцію" для тих, хто приїхав із країн, де зареєстровані випадки коронавірусу.

Доповідаючи питання, заступник міського голови Інна Новогребельська також зазначила, що міську лікарню №3 визнано опорною лікарнею в області на можливий період епідемії для дорослих. Для дітей визначено опорною лікарнею - Боярську обласну дитячу лікарню.

У місті проводяться  заходи щодо придбання необхідних засобів для лікарні №3. Також  у Білій Церкві відбулося навчання для медичних працівників міста з метою відпрацювання  оперативних та злагоджених дій на випадок виявлення хворого з підозрою на захворювання, спричинене коронавірусом. 

В ході розгляду даного питання завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Білоцерківського міськрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ «Київський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Марина Ляшко поінформувала про ситуацію у світі із захворюванням на коронавірус, зупинилася на наявних у місті засобах індивідуального захисту медперсоналу та окреслила, що ще необхідно зробити.

Міський голова Геннадій Дикий дав протокольне доручення ряду структурних підрозділів міської ради щодо максимального поширення інформації в Білій Церкві щодо профілактичних заходів, аби уберегтися від інфекції, алгоритму дій людини у випадку підозри на респіраторне захворювання та розповсюдження "пам’ятки про самоізоляцію" для тих, хто приїхав із країн, де зареєстровані випадки коронавірусу.

Детальніше обговорення даного питання можна переглянути тут.

 

 

 

 


Про взаємодію структурних підрозділів Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів щодо надання доступу до Реєстру територіальної громади міста Біла Церква

Даним рішенням затверджено Інструкцію про взаємодію структурних підрозділів Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів щодо надання доступу до Реєстру територіальної громади міста Біла Церква. Інструкція визначає умови та підстави доступу користувачів, що безпосередньо не здійснюють формування та ведення Реєстру територіальної громади міста Біла Церква, до відомостей Реєстру.

Надання відомостей або інших персональних даних про особу, що містяться у Реєстрі, здійснюватиметься виключно у випадках, передбачених законами України, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини або за згодою самої особи, яка надається користувачу Реєстру у письмовій формі (мова йде про видачу довідок про місце проживання та про склад сім’ї).

У Інструкції визначено умови отримання права доступу до Реєстру потенційних користувачів та уповноважених осіб, з числа структурних підрозділів Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів, які в установленому порядку отримають доступ до Реєстру.

Також прописано умови забезпечення захисту інформації, згідно з вимогами законодавства, у тому числі у сфері технічного захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах та окреслено обов’язки уповноважених осіб та ін.

Крім інструкції рішенням затверджено бланк надання інформації з Реєстру територіальної громади міста Біла Церква у формі Витягу.

 

 


З 16 березня розпочнеться весняний двомісячник санітарного очищення, озеленення і благоустрою

Членами виконавчого комітету було ухвалено рішення про проведення у 2020 році весняного двомісячника санітарного очищення, озеленення і благоустрою міста Біла Церква та природоохоронних заходів до Дня довкілля.

Двомісячник проводитиметься з 16 березня по 17 травня ц.р. Загальноміські толоки відбудуться  21 березня та 11 квітня. Єдиним санітарним днем в місті встановлено четвер кожного тижня.

Рішенням також затверджено склад штабу з благоустрою міста Біла Церква і заходи щодо проведення весняного двомісячника санітарного очищення, озеленення.

З метою оперативного впливу на екологічний та санітарний стан міста заходами рекомендовано керівникам підприємств, установ, організацій різних форм власності скласти план робіт по проведенню весняного двомісячника санітарного очищення, озеленення та благоустрою міста і надати його до Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради до 16 березня 2020 року.

Штабу з благоустрою міста Біла Церква в період весняного двомісячника доручено звернути особливу увагу на екологічний та санітарний стан річки Рось та її берегів, автомобільних стоянок, гаражних кооперативів, міських газонів, спортивних майданчиків, насаджень дерев та кущів.

Організаційне керівництво виконання робіт в бюджетних та житлово-комунальних організаціях  міста покладено на такі структурні підрозділи міської ради: департамент житлово-комунального господарства, управління освіти і науки, управління охорони здоров’я, управління з питань молоді та спорту, відділ культури і туризму.

Власникам або орендарям човнових станцій та баз відпочинку,  також буде рекомендовано провести санітарну очистку території та берегів річки Рось в межах своїх територій до 17 травня ц.р.

Рішенням затверджено й природоохоронні заходи до Дня довкілля, які проводитимуться у квітні 2020 року. Зокрема, до 30 квітня мають бути проведені заходи по озелененню та благоустрою міста та загальноміські акції: «Чистий берег», «Відродження дендропарку «Олександрія» - справа спільна», «Острову «Дитинство» – нове життя», «День Землі» із залученням шкільної та студентської молоді, колективів підприємств та установ,  громадських організацій міста.

Керівникам підприємств, організацій, установ всіх форм власності буде запропоновано організувати протягом даного періоду роботу по озелененню та благоустрою своїх прилеглих територій.

Також передбачено проведення в школах міста, позашкільних закладах природоохоронні акції, тематичні уроки та навчальні тренінги, присвячені Дню довкілля.


ЖЕКу №7 пропонують надати безповоротну фінансову допомогу

Стосовно даного питання було розглянуто два рішення.  Першим рішенням було затверджено висновок комісії по здійсненню контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємств комунальної власності міста, згідно якого підтримано прохання КП БМР «ЖЕК №7» щодо надання безповоротної фінансової допомоги  шляхом поповнення статутного капіталу в розмірі 1 495 000 грн. Дані кошти планується використати на ремонт частини приміщення ЖЕКу, де розташовані низка міських служб, що надають містянам документи дозвільного характеру та ін.

Під час засідання члени виконавчого комітету також схвалили проєкт рішення міської ради «Про надання безповоротної фінансової допомоги Комунальному підприємству Білоцерківської міської ради житлово-експлуатаційна контора № 7 шляхом поповнення статутного капіталу».

Так, розглянувши подання департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради, враховуючи висновок комісії по здійсненню контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємств комунальної власності міста, з метою вжиття заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування Комунального підприємства Білоцерківської міської ради житлово-експлуатаційна контора № 7, було вирішено схвалити даний  проєкт та подати його на розгляд сесії міської ради.

Отож, проєктом пропонується надати  дозвіл  на отримання безповоротної фінансової допомоги  шляхом поповнення статутного капіталу Комунальному підприємству Білоцерківської міської ради житлово-експлуатаційна контора № 7 в розмірі 1 495 000 грн, яка може бути надана з метою забезпечення платоспроможності підприємства.


Безповоротна фінансова допомога для  Білоцерківтепломережі

Члени виконавчого комітету міської ради також схвалили проєкт рішення міської ради «Про надання безповоротної фінансової допомоги комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» шляхом поповнення статутного капіталу».

Рішення прийнято з метою вжиття заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування даного комунального підприємства.

Проєктом рішення, яке буде винесено на розгляд сесії міської ради, передбачається надання дозволу на отримання безповоротної фінансової допомоги шляхом поповнення статутного капіталу комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» в розмірі 6 млн грн, яка надається з метою забезпечення платоспроможності підприємства.

Міському фінансовому управлінню Білоцерківської міської ради доручено при перегляді місцевого бюджету на 2020 рік передбачити визначені кошти для фінансової допомоги.

Білоцерківтепломережу зобов’яжуть щомісячно звітувати до управління економіки Білоцерківської міської ради про використання коштів.

Під час розгляду даного питання, заступник міського голови Інна Новогребельська детально зупинилася на заходах, які проводило підприємство, отримавши безповоротну фінансову   допомогу у минулих періодах.  Дану інформацію можна проглянути на ютуб-каналі міської ради (відео засідання виконкому).

 


Утворено робочу групу з питань впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті

З метою опрацювання питань щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду та підвищення якості послуг з перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті міста Білої Церкви незалежно від форм власності, виконавчий комітет міської ради вирішив утворити відповідну робочу групу та затвердив її склад.

Також затверджено положення про робочу групу з питання впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Білої Церкви незалежно від форм власності.

Положення визначає основні завдання та повноваження робочої групи а також порядок організації її роботи.

Так, робоча група є постійно діючим консультативно-дорадчим органом, завданням якого є напрацювання пропозицій (рекомендацій) щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста.

Основними завданнями Робочої групи є:

1) аналіз питань щодо удосконалення системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Білої Церкви незалежно від форм власності;

2) підготовка пропозицій (рекомендацій) та проектів необхідних документів для запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті, якими, зокрема, може передбачатися порядок функціонування та вимоги до автоматизованої системи, а також види, форми носіїв, порядок обігу та реєстрації проїзних документів тощо;

3) забезпечення взаємодії структурних підрозділів Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів з підприємствами, установами, організаціями з питань впровадження даної автоматизованої системи.

Положенням визначено й права робочої групи.

Формою роботи робочої групи є засідання, які скликаються її головою у разі потреби, але не рідше ніж два рази на місяць.

Пропозиції (рекомендації) робочої групи, прийняті в межах її компетенції, оформлюються протоколом, який підписується головою, заступником голови або головуючим, секретарем та всіма членами робочої групи, які брали участь у засіданні.

Пропозиції (рекомендації) робочої групи, прийняті в межах її компетенції направлятимуться (подаються) міському голові для розгляду та прийняття рішення.


Ряд незаконно встановлених МАФів  буде демонтовано

Розглянувши подання управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради, звернення КУ БМР «Інспекція з благоустрою міста Біла Церква», взявши до уваги  акти обстеження тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, рішення міської ради щодо припинення терміну дії договорів про встановлення особистого строкового сервітуту, відповідні накази управління містобудування та архітектури міської ради  та інші документи й врахувавши чинне законодавство України члени виконавчого комітету вирішили: 

-демонтувати тимчасову споруду для провадження підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, що розташована в місті Біла Церква по вул. Леваневського, в районі будинку № 59;

-демонтувати тимчасову споруду для провадження підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, що розташована в місті Біла Церква вул. Митрофанова  в районі будинку № 73.

Інспекції з благоустрою міста Біла Церква та Муніципальній варті доручено вжити заходів, що передбачені чинним законодавством України, щодо демонтажу даних тимчасових споруд.


Під час засідання було:

- затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул. Молодіжна, 10 та  Сухоярська, 14-В;

- утворено оперативний штаб з координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей  м. Біла Церква на 2020 рік та затвердити його склад;

- розглянуто ряд питань щодо встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення, щодо квартирного обліку, присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна, надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами установам та підприємствам різної форми власності;

- розглянуто ряд опікунських питань та питання щодо захисту майнових та житлових прав дітей, з яких були прийняті відповідні рішення.


Опубліковано: 10 березня 2020 року
Поділитися