Запобігання виникнення пожеж у житловому секторі – пріоритетний напрямок роботи рятувальників у зимовий період

Як свідчить статистика, з настанням зимового пожежонебезпечного періоду кількість пожеж в житловому секторі збільшується. Та й причини, через які полум’я навідується в оселі громадян залишаються незмінними. Переважно це неправильне влаштування димаря опалювальної печі, порушення правил експлуатації пічного опалення, побутових електроприладів, і використання саморобних обігрівачів та й нерідко це необачність самих власників тощо.

Тож, аби запобігти та попередити надзвичайні ситуації та пожежі, які характерні для зимового періоду рятувальники Головного управління ДСНС України у Київській області продовжують проводити комплексні профілактичні відпрацювання житлового сектору міста Біла Церква.

Так, 27 грудня працівники Білоцерківського районного відділу разом з представниками Головного управління здійснили подворовий обхід житлового сектору по вулиці Степана Бандери. На початку рейду були сформовані оперативні групи, до яких входили фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій, служби газу та РЕМ, поліції та соціальних служб. Під час рейду особлива увага приділялась тим, хто опинився в складних життєвих умовах і потребує соціальної підтримки. Це багатодітні сім’ї, пристарілі та одинокі, інваліди - люди, які в не можуть самостійно влаштувати свій дім так, щоб уберегти себе від вогню. В хатах цих людей фахівці різного профілю провели огляд домоволодінь, під час якого було виявлено недоліки, що можуть привести до пожежі та навчили, як необхідно діяти на випадок виникнення пожежі. 
Під час відвідин осель кожному господарю вручалися пам’ятки безпеки, в яких зазначені основні недоліки, що допускаються при монтажі та експлуатації електрообладнання й пічного опалення. Окрему увагу під час відпрацювання фахівці приділили багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам, неблагонадійним особам.



Опубліковано: 29 грудня 2016 року
Поділитися