Залучення молоді до роботи в органах місцевого самоврядування

20 листопада у великому залі виконавчого комітету Білоцерківської міської ради вчергове зібралася молодь міста. Цього разу активісти молодіжних громадських організацій та представники студентської молоді, які виявили бажання  проходити стажування в структурних підрозділах міської ради взяли участь у настановчій  нараді-зустрічі із керівництвом міста, начальниками управлінь та відділів міської ради.

 

Так, з  20 листопада по 20 грудня цього року в 14 управліннях та відділах міської ради 29 молодих людей проходитимуть стажування, у вільний від навчання та роботи час.

 

Стажування  проводитиметься з метою  ознайомлення молоді з діяльністю міської ради та її виконавчих органів, набуття практичного досвіду, перевірки професійного рівня і ділових якостей осіб з числа активістів молодіжних громадських організацій, лідерів студентського самоврядування вищих навчальних закладів міста, що в перспективі можуть бути залученими на службу в апарат виконавчого комітету і структурні підрозділи міської ради.

 

Загалом,  практика стажування молоді в управліннях та відділах міської ради  бере початок ще в 2003 році і  за період  2003-2016 рр.  стажування пройшли 138 молодих осіб.

 

Під час зустрічі за дорученням міського голови Геннадія Дикого його заступник Ольга Настіна звернулася до присутніх наголосивши, що це унікальна можливість отримати досвід роботи в органах місцевого самоврядування, відчути себе в якості посадової особи та працівника тієї сфери, яка  наближена до майбутньої професії. Ця практика дасть можливість молодим людям зрозуміти та зважити всі аргументи, чи готові вони до служби в органах виконавчої влади.

 

«Бажаю вам бути впевненими в собі, ініціативними та наполегливими. Використати місячний термін практики з максимальною користю, адже в управліннях і відділах  працюють досвідчені люди, які своєю щоденною працею забезпечують життєдіяльність Білої Церкви й можуть вам надати неабиякий досвід. Ця практика буде важливою в подальшому вашому житті», - сказала Ольга Настіна.

 

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради, відділу, який опікується організацією стажування, Олександр Литвинчук наголосив, що аби створити належні умови для самореалізації молоді, її активної участі у житті територіальної громади міста, професійного зростання та формування резерву молодих кваліфікованих кадрів й проводяться такі заходи. Зауважив, що пройшовши стажування та отримавши позитивні висновки та вирішивши в майбутньому взяти участь у конкурсах на заміщення вакантних посад  ці молоді люди матимуть переваги.

Залучення молоді до роботи в органах місцевого самоврядування


Опубліковано: 20 листопада 2017 року
Поділитися