Заходи з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

09 травня в м.Біла Церква з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні відбулася святкова хода до Меморіалу Слави, мітинг та покладання квітів до Вічного Вогню.

В ході мітингу від імені міської влади зі святом Великої  Перемоги присутніх привітав міський голова В.Савчук, який наголосив, що  подвиг ветеранів Великої Вітчизняної війни, партизанів, працівників тилу є неоціненним, адже вони протягом 1418 днів війни щоденно захищали Батьківщину від німецько-фашистських загарбників. Висловив їм слова вдячності за їхній героїзм та мужність. Відмітив, що багато воїнів-білоцерківців були удостоєні високого звання Героя Радянського Союзу і сьогодні їхні імена вшановані на Алеї героїв.

Міський голова наголосив, що у визволенні міста від німецько-фашистських загарбників взяли участь і словацькі та чеські воїни, 89 з яких загинули та були захоронені в Парку Слави поруч із радянськими воїнами.

Міський голова В.Савчук також акцентував увагу на тому, що з кожним роком в місті залишається все менше фронтовиків, тому ми маємо  пам’ятати про героїзм воїнів,  проявлений під час Великої Вітчизняної війни та шанувати визволителів, які надали нам можливість мирно жити, навчатись та працювати.

Міський голова відмітив, що згідно Указу Президента України В.Ф.Януковича № 604/2012 від 19.10.2012р. «Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років»  в місті розпочато підготовку відповідних заходів.

В урочистостях з нагоди 68-ї річниці Перемоги традиційно взяли участь представники посольств Чеської та Словацької Республік в Україні. Вшанувати загиблих радянських воїнів та чеських і  словацьких солдатів, що загинули під час визволення Білої Церкви завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні  І.Почух, радник, заступник Посла Словацької Республіки в Україні М.Шафін, аташе з питань оборони при Посольстві Словацької Республіки в Україні, перший словацький космонавт І.Белла.

В ході мітингу присутніх також привітали Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні  І.Почух, радник, заступник Посла Словацької Республіки в Україні М.Шафін, архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин,  командир 72-ї окремої механізованої бригади, полковник, депутат міської ради А.Грищенко, голова Білоцерківської районної ради В.Олійник, учасник бойових дій М.Ващенко. Усі вони побажали міцного здоров’я, сил та мирного неба над головою усім білоцерківцям.

Від імені молоді міста шану воїнам Перемоги висловили учні міської гімназії № 2 К.Патріва та В.Агапов.

В ході заходу присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих у роки Великої Вітчизняної війни. Відбулося проходження військових підрозділів Білоцерківського гарнізону.

По закінченню мітингу та покладання квітів був проведений молебень по загиблих воїнах в роки Великої Вітчизняної війни.

В святкових заходах взяли участь народний депутат України  В.Полочанінов, депутати Київської обласної ради, члени виконавчого комітету Білоцерківської міської ради І.Шилов, А.Даниленко, директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Н.Клокар, депутати міської ради, заступники міського голови, члени  виконавчого комітету міської ради, представники громадськості та міських ЗМІ.



Опубліковано: 13 травня 2013 року
Поділитися