За сприяння Хвичі Мепарішвілі в Білій Церкві триває екологічне оздоровлення водних об’єктів

Наразі на стадії завершення перебувають роботи з поліпшення екологічного, санітарного та гідрологічного стану обвідного каналу навколо Острова Дитинства та водойми поблизу церкви Покрови Божої Матері, що по вулиці князя Володимира. Днями стан виконання робіт з екологічного оздоровлення цих водних об’єктів проінспектував народний депутат фракції «Народний фронт» Хвича Мепарішвілі, який опікується екологічним станом водойм міста та допомагає їхньому відновленню.

«Торік під час зустрічей з білоцерківцями неодноразово доводилося чути обурення щодо занедбаного стану міських водойм, зокрема, обвідного каналу навколо Острова Дитинства та озерця поблизу церкви Покрови Божої Матері. Люди просили допомогти відновити ці водойми. Тоді ж пообіцяв своє максимальне сприяння у вирішенні цих актуальних питань. Слова дотримався, і вже наприкінці року, в рамках природоохоронних заходів з поліпшення  санітарного та гідрологічного стану водних об’єктів басейну річки Рось, розпочалося екологічне оздоровлення обвідного каналу та озера біля церкви Покрови Божої Матері», - повідомив народний депутат.  

Наразі водні об’єкти розчищено від чагарників, прибрежну смугу обвідного каналу – від аварійних дерев, укріплено береги, виконано поглиблення русла та розчищено замулені джерела. Озеро біля церкви Покрови Божої Матері з’єднано з річкою Рось, що забезпечить постійну циркуляцію води і завадить її застою. Також тут облаштовано пішохідні доріжки та встановлено фонтан. Тож замість занедбаної водойми вже незабаром місцеві мешканці матимуть чудову зону відпочинку.

Нагадаємо, що на виконання відповідних робіт за сприяння народного депутата Хвичі Мепарішвілі і Міністерства екології та природних ресурсів було виділено понад 8 млн грн.

Водночас Хвича Мепарішвілі пообіцяв цьогоріч всіляко сприяти залученню коштів з державного бюджету до міста, аби проводити заходи щодо збереження й водних об’єктів дендропарку «Олександрія».

За сприяння Хвичі Мепарішвілі в Білій Церкві триває екологічне оздоровлення водних об’єктів


Опубліковано: 25 березня 2019 року
Поділитися