З Днем народження, незалежна Україно!

24 серпня в Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди Дня незалежності України, у рамках яких пройшло урочисте зібрання та покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Щороку в це свято приходять білоцерківці до Великого Кобзаря, адже саме він є для нас прикладом борця за правду і свободу, за волю і незалежність, до якої завжди прагнув і яку протягом багатьох віків виборював український народ. І рівно 27 років тому, 24 серпня 1991 року Верховна Рада України урочисто прийняла акт проголошення України незалежною, самостійною, демократичною державою.

 

З нагоди свята з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий. Він наголосив, що День Незалежності України є одним із найбільших свят нашої держави – міцної і великої, з тисячолітньою історією та невичерпним запасом стійкості. Також зазначив, що Біла Церква – це частинка України, і саме її жителі вітають на вулицях славетних воїнів, обирають європейський шлях розвитку, відбудовують і відновлюють наше місто.

 

«Незалежність – не подарунок, а найвища нагорода за любов до своєї країни! Ми не зупинимось на шляху до процвітання. Ми досягнемо найвищих вершин. Ми молитимемось за наших воїнів, які виборюють незалежність на Сході. І з вдячністю схилимо голови перед полеглим на цьому довгому шляху. Бажаю кожному з нас миру і благополуччя, здоров’я і процвітання! Білоцерківці заслуговують того, щоб їхні діти і онуки жили в прекрасному європейському місті незалежної, міцної і багатої держави. Слава Україні!» - наголосив Геннадій Дикий.

 

Зі словами вітань до присутніх звернулися також народний депутат України Хвича Мепарішвілі, депутати Київської обласної ради Максим Запаскін та Сергій Яременко, голова Білоцерківського міськрайонного об’єднання    всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка   Костянтин Климчук та ветеран Української Повстанської Армії, Почесний громадянин Білої Церкви Теодор Дячун.

 

Пам’ять борців за незалежність України, Героїв, які віддали своє життя за нашу гідність і незалежність, вшанували хвилиною мовчання.

 

На знак шани та подяки, у пам’ять великому синові українського народу Тарасу Шевченку  присутні поклали квіти.

 

Під час заходу з творчими номерами виступили зразкові та народні аматорські ансамблі, фольклорні гурти міста.

 

Після урочистого зібрання відбулася святкова хода «З вірою у майбутнє», учасники якої пройшли від пам’ятника Т.Шевченку до стендів з портретами Героїв, де відбувся молебень за Україну та український народ. Молебень провів благочинний Білоцерківського району, настоятель церкви Покрови Божої Матері УПЦ КП, протоієрей Микола Гопайнич.

 

Цього ж дня у рамках свята у парку культури і відпочинку ім.Т.Шевченка відбулася концертно-розважальна програма «З Україною в серці», під час якої з творчими номерами виступили юні таланти нашого міста.

 

На території парку відбувся також ІІІ-й щорічний відкритий шаховий турнір на Кубок парку ім.Т.Шевченка 2018, особливістю якого стало те, що гра проводилася за допомогою великих вуличних шахів.

 

Також частиною свята стали спортивно-масові заходи та розваги: веселі старти для дітей, екстремально показові виступи на велосипедах, змагання з баскетболу та футболу. У центрі міста відбулися міні велоперегони “Від новачка до олімпійця”

 

У заходах взяли участь депутати Білоцерківської міської ради, представники підприємств, гості та жителі міста, журналісти місцевих ЗМІ.

З Днем народження, незалежна Україно!


Опубліковано: 24 серпня 2018 року
Поділитися