З 16 лютого у школах громади  повною мірою відновиться очна форма навчання

15 лютого відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, під час якого було ухвалено рішення  про відновлення очної форми організації освітнього процесу в закладах освіти Білоцерківської міської територіальної громади з 16 лютого 2022 року.

Підставою стало аналіз статистичної інформації щодо захворюваності серед дітей та педагогів. Як доповів начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик із 332 класів початкової освіти лише 27 – на карантині, більшість яких з школи №17 (початкова ланка даної школи перебуватиме на карантині до кінця поточного тижня).  Середні та старші класи не перебували у навчальних закладах, тому контакту із потенційними хворими не мали.

Із 1600 вчителів на лікарняному перебувають 122 особи, це становить 5-7% й дозволить у нормальному режимі проводити навчальний процес.

Міський голова Геннадій Дикий зауважив, що у разі виникнення масового захворювання у окремих класах, навчальними закладами будуть прийматися рішення щодо переведення на карантин таких класів, при цьому навчальні заклади функціонуватимуть у звичному режимі.

Отож, заклади загальної середньої освіти, заклади позашкільної освіти, школи мистецтв, дитячо-юнацькі спортивні школи Білоцерківської міської територіальної громади всіх типів і форм власності з 00 год. 00 хв. 16 лютого 2022 року мають відновити  організацію освітнього процесу за очною формою навчання для здобувачів освіти 5-11 класів із дотриманням вимог протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, що 28 січня ц.р., через стрімке збільшення рівня захворюваності населення Білоцерківської міської територіальної громади, у тому числі серед учнів та вчителів на гострі респіраторні захворювання та респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 учні 5-11 класів навчалися за дистанційною формою навчання.

Рішення тут.

З 16 лютого у школах громади  повною мірою відновиться очна форма навчання


Опубліковано: 15 лютого 2022 року
Поділитися