XV Міжнародний Білоцерківський марафон: свято спорту та здоров’я

07 жовтня у Білій Церкві відбулася яскрава спортивна подія: XV Міжнародний Білоцерківський марафон, який є спортивною візиткою нашого міста. У цьогорічних змаганнях взяли участь понад 700 осіб.

 

Під час урочистого відкриття білоцерківців та гостей міста привітав міський голова Геннадій Дикий: «Сьогодні свято, яке відбувається в місті вже вп’ятнадцяте. І ми дуже пишаємося, що цей марафон проходить саме в нашій улюбленій Білій Церкві. Бажаю всім перемоги, а вболівальникам – яскравих вражень. Переконаний, що в цей чудовий днь наше свято вийде якнайкращим!»

 

Голова відділення Національного олімпійського комітету України в Київській області, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури України Ігор Малицький побажав перемоги найсильнішим, а тим, хто ще не брав у ньому участі, - приєднатися в наступному році. За внесок у розвиток олімпійського руху на Київщині вручив низку подяк від Національного олімпійського комітету України, а також відзнаки до 20-річчя Олімпійського комітету в Київській області.

 

Директор ТОВ «Білоцерківвода» Тетяна Бойко у вітальному слові наголосила, що дане підприємство підтримує проведення Білоцерківського марафону з початку своєї роботи, побажала всім удачі та перемог.

 

До організаційного комітету змагань увійшли: міський голова Геннадій Дикий, заступник міського голови Катерина Литвиненко, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Київській області, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури України Ігор Малицький, головний тренер штатної збірної команди України з видів витривалості, головний суддя змагань Сергій Романчук.

 

Талісманом Білоцерківського марафону традиційно був Козак.

 

Генеральний партнер змагань – ТОВ «Білоцерківвода» (директор – Тетяна Бойко), спонсор – металобаза «Бочаров».

 

Першими на старт забігу на дистанцію 1/3 версти (близько) 300 м вийшли діти віком 7-9 років; за ними стартували 2 версти (приблизно 2 км) учасники віком 10-17 років; марафон-естафету 4х10 верст долали учасники віком 18 років та старше. Для наймолодших дітей віком 1-6 років було передбачено дистанцію 10 сажень (25 м).

 

Марафон, напівмарафон та 5 верст (приблизно 5,3 км) долали учасники в таких вікових категоріях: І категорія – 18-39 років, ІI категорія – 40-44 років, ІІI категорія – 45-49 років, IV категорія – 50-54 років, V категорія – 55-59 років, VI категорія – 60-64 років, VII категорія – 65-69 років, VIII категорія – 70-74 років, IХ категорія – 75-79 років, Х категорія – 80 років та старше.

 

Варто відмітити, що у цьогорінчому марафоні взяли участь такі відомі спорсмени, як Роман Романенко – переможець Білоцерківського напівмарафону 2017 року з рекордом траси, переможець командного чемпіонату України 2018 року з бігу на 10 000 метрів, срібний призер напівмарафону Чеське Будейовице 2018 року, переможець напівмарафону Карлові Вари 2018 року.

 

Гешко Іван – чемпіон Світу та Європи з бігу на 1500 метрів.

 

Дмитро Лашин – учасник чемпіонату Європи з марафону 2018 року в Берліні, переможець Белоцерківського напівмарафону 2016 року, в тому ж році посів 4 місце з бігу на 10000 метрів на Чемпіонаті Європи, в минулому році став 14-м на відомому Берлінському марафоні.

 

Микола Нижник – чемпіон України 2018 року з бігу на 10000 метрів, бронзовий призер Білоцерківського напівмарафону 2017 року.

 

Микола Юхимчук – чемпіон України з марафону 2018 року, бронзовий призер марафону в Дебно 2016 року.

 

Олександра Шафар – чемпіонка України з марафону 2018р, срібна призерка марафону у Макао (Китай) 2017 року.

 

Вікторія Калюжна – переможниця командного чемпіонату України 2018 року з бігу на 10 000 метрів, переможиця Київського напівмарафону 2018 року.

 

Ліля Фіськович – рекордсменка Молдови з напівмарафону, учасниця Чемпіонату світу з напівмарафону, переможниця марафона в Кракові (Польша).

 

Вікторія Хапіліна – бронзова призерка Чемпіонату України з бігу на 10 км, Львів, 2018 рік. Переможниця Білоцерківського марафону 2016 року, бронзова призерка марафону в Дубліні (Ірландія).


На дистанцію 5 верст вийшли такі спорстмени, як:

 

Володимир Киць – багаторазовий чемпіон України з бігу 1500 і 5000 метрів та кросу, учасника Чемпіонату Європи з бігу на 1500 метрів 2018 року.

 

Василь Коваль – срібний призер командного чемпіонату України з бігу на 10 000 метрів 2018 року та переможець Чемпіонату України з бігу на 10 км, Львів, 2018 рік.

 

Білоцерківець Дмитро Барановський – чинний рекордсмен України з марафонського бігу 2.07,15 2006 рік Фокуока (Японія).

 

Із результатами учасників Білоцерківського марафону можна ознайомитися за посиланням: http://bc-marathon.org.ua/ru/marathon-results-2018.

 

Усі учасники марафону та напівмарафону отримали пам’ятну атрибутику змагань, а ті, хто фінішував на цих дистанціях, – дипломи з результатом в електронному вигляді та пам’ятні медалі.

 

Учасникам дитячих забігів були вручені також подарунки Національного Олімпійського комітету та спонсорів змагань.

 

До речі, за перебігом змагань можна було стежити за допомогою онлайн-трансляції на сайті: http://www.bc-marathon.org.ua

 

Бадьорий настрій під час заходу своїми виступами забезпечували: Київська школа барабанщиць та черлідерів, а також інші інші творчі гурти та колективи.

 

На всій дистанції забігу спортсменів підтримували вболівальники – спеціальними плакатами, звуковими сигналами, словами підтримки.

 

У заході взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий, заступник міського голови Катерина Ливиненко, радник міського голови Микола Антонюк, представники громадськості, журналісти та ін.

XV Міжнародний Білоцерківський марафон: свято спорту та здоров’я


Опубліковано: 08 жовтня 2018 року
Поділитися