Виставка «Жива традиція» - наші традиції у новому прочитанні

Днями у виставковій залі бібліотеки №5 відбулося відкриття виставки виробів декоративно-вжиткового мистецтва до Дня Незалежності України - «Жива традиція».

На виставці зібрано роботи близько 60 майстрів народних художніх промислів: вишиті сорочки, дідухи, тарілки з вітражного скла, ляльки з листя кукурудзи, флористика, бісероплетіння - актуальні зараз гердани, чокери, сумки звʼязані гачком і ще багато іншого.

Цією виставкою «Жива традиція» вчергове доводимо, що етно актуально завжди, адже це про наші традиції у новому прочитанні.

Під час відкриття виставки творчі виступи дарував зразковий фольклорний ансамбль «Зоряниця» Білоцерківської школи мистецтв № 5 імені Сергія Томащука (керівник – Ольга Черненко).

З вітальним словом до присутніх звернулась начальник управління культури і туризму Юлія Ковальська, яка подякувала майстрам за те, що вони продовжують традиції вжикового мистецтва українського народу та закликала всіх пам’ятати, плекати та розвивати нашу багатовікову культуру, надбану багатьма поколіннями.

Подяками управління культури і туризму було відзначено майстрів Тетяну Родак, Анжелу Юрківську, Людмилу Верис, Тетяну Волну.

Тож, приходьте милуватися і пишатися своїм, локальним до 15 вересня у міській виставковій залі бібліотеки №5.

 

 

Виставка «Жива традиція» - наші традиції у новому прочитанні


Опубліковано: 29 серпня 2023 року
Поділитися