Виставка - конкурс графічного малюнка «Місто твого часу»

24 травня, в одному із залів Білоцерківського краєзнавчого музею, відбулося відкриття виставки - конкурсу графічного малюнка «Місто твого часу».

Метою цього конкурсу була популяризація графічного мистецтва і привернення уваги дітей до яскравого майбутнього нашого міста.

Назва «Місто твого часу», обрана не дарма, адже воно рухається і розвивається в одному темпі з нашими людьми. Характер міста зі своїми ідеями, вподобаннями і любов’ю до життя визначають його жителі, надають йому сенси і творять історію. Саме це учасники виставки-конкурсу намагалися передати у своїх чудових картинах. Наші діти показали у своїх роботах якою вони бачать Білу Церкву зараз.

У конкурсі представлено близько 70 робіт. Роботи оцінювалися професійним журі у трьох категоріях: 7-9 років; 10-13 років; 14-17 років.

Зауважимо, що саме з картин переможців буде створено презентаційний альбом листівок про Білу Церкву.

Зі словами привітань до присутніх звернулися начальник управління культури і туризму міської ради Юлія Ковальська, голова журі художник Георгій Пономарьов та директор Білоцерківського краєзнавчого музею Оксана Афанасьєва. Вони наголосили, що діти майстерно змогли намалювати роботи так, що у них безпомилково впізнається Біла Церква, архітектура, вулиці, рідні куточки.

 

Отож, перші, другі та треті місця між собою розподілили по шість учасників. Їм були вручені дипломи та цінні подарунки.

 

Ще чотирнадцятьом учасникам було вручено заохочувальні подарунки. Цих молодих митців підтримали меценати, а призи від своїх установ та організацій вручили: головний адміністратор Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського Світлана Пашко, директор товариства «Міськбуд БЦ» Євгеній Ткаленко, голова громадської організації «Біла Церква туристична» Олена Фастівська, засновниця дитячої студії туризму «Мандруй БЦ», гід Олександра Залевська.

 

Виставка триватиме до10 червня включно. КЗ КОР «Білоцерківський краєзнавчий музей» працює щодня з 09:30 до 16:30, без перерви на обід. Вихідний день – середа.

Завітайте та відчуйте, яке місто твого часу очима молоді.

 


Опубліковано: 27 травня 2024 року
Поділитися