Вихідні пройшли під знаком Т. Г. Шевченка!

Нещодавно до Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» Білоцерківської міської ради завітали довгоочікувані, шановані гості, щоб нагородити лауреатів й учасників V Міжнародного конкурсу Шевченківських читань Свобода-2024. Зокрема це голова журі пан Петро Панчук – народний артист України, провідний актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, лауреат Національної премії імені Т.Г. Шевченка за втілення образу Кобзаря на вітчизняній театральній сцені, та Олеся Кривопиша – громадсько-культурна діячка, організаторка та координаторка конкурсу.

Спочатку гості завітали до ЦПО «Соняшник», де відвідали зразковий ляльковий театр «Фантазія» (керівник Катерина Громадська) та ознайомилися з ляльками і навіть спробували самі бути ляльководами. Оглянули експозицію в зразковому музеї народного побуту «Світлиця», доторкнулися до старожитностей українського побуту. Також гості здійснили невеличку екскурсію історичними місцями нашого міста та зустрілися з юними шевченкознавцями, вихованцями театральної студії «Пролог» біля пам’ятника Т. Г. Шевченку. Потім була цікава зустріч у стінах дитячого театру ЦПО «Соняшник» з юними акторами театральної студії «Пролог» та їхніми батьками.

Перед нагородженням лунали щирі слова привітань від гостей на адресу вихованців, педагогів та адміністрації закладу. Актори театральної студії «Пролог» подарували всім глядачам свій виступ – літературно-музичну композицію за віршами Т. Шевченка «Огні горять, музика грає». А потім відбулася церемонія нагородження учасників та лауреатів цьогорічного конкурсу.

Насамкінець старша група театральної студії «SunnyLand» (керівники Ольга та Ігор Болховітіни) зіграли виставу «Привиди гайдамаків» за мотивами поеми Т.Г.Шевченка «Гайдамаки» (режисер Ольга Болховітіна), яка схвилювала, викликала бурхливі емоції і враження, заворожила глядачів своїми подіями та грою акторів. Знаменно те, що з юними акторами у виставі грав педагог студії Ігор Болховітін. Окрасою театрального дійства та його підтримкою став голос вистави, який переплітав й емоційно посилював, об’єднував сцени вистави, – українська народна пісня «Ой верше мій, верше» у виконанні педагога з вокалу театральної студії «SunnyLand» Олександри Яковенко. Цей органічний тандем педагогів та юних акторів створив магічну ауру вистави. Глядачі подарували акторам щирі оплески та слова вдячності й захоплення театральним дійством.

 

Інформація від управління освіти і науки БМР

Вихідні пройшли під знаком Т. Г. Шевченка!


Опубліковано: 22 жовтня 2024 року
Поділитися